Vuelta a España

4. etape - Cullera > El Puig | Vuelta a España 2019

4. etape af Vuelta a España er flad og 177 kilometer lang. Der er start i Cullera og mål i El Puig.

Se Vuelta-studiet klokken 14.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 177 km
  • Etapen køres tirsdag 27. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 13.19
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 4. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Sam Bennet og Fabio Jakobsen

Etapen har retning nordpå op langs den spanske vestkyst. Dermed er der igen i dag mulighed for sidevind. Som det var tilfældet i går, er det dog næppe sandsynligt. Scenariet tyder dermed på, at blive det samme som i går. Et par lykkeriddere fra mindre hold søger lykken, sprinterholdene holder dem i kort snor, og det hele skal afgøres i en massespurt.

En etape som denne er også, hvad der kendetegner Vueltaen; en etape hvor rytterne kan køre uden det store stress. Det kan man sjældent i hverken Giroen eller Touren. I den førstnævnte er det, fordi at vejret og vejenes beskaffenhed ofte kan gøre de lette dage stressende alligevel. I Tour de France er det, fordi at farten er så høj, menneskemængden langs vejene er massiv, og at stressniveauet generelt er så højt, at den springer stressbarometeret. I Vueltaen er vejret godt, vejene gode og stressniveauet mere afbalanceret.

Dermed ikke sagt, at det ikke er et hårdt løb, for det er det. Hvor har jeg ofte bandet Fernando Escartin og kompagni, der står for at designe ruten, langt væk, når vi på en på profilen flad dag er i gang med tiende to-kilometers stigning med 8 procent i snit. Eller når man er sidder på La Camperona-stigningen, den som Oscar Rodriguez vandt på sidste år, og procenterne er et godt stykke op over 20 procent.

Som tidligere skrevet tyder alt dog på, at denne etape ikke bliver en hvor rytterne skal bande arrangørerne langt væk.