Cykling

Blev kørt væk i ambulance – dansk tempofænomen slipper med skrækken

Enkeltstartspecialisten Martin Toft Madsen slipper for alvorlige men, efter han søndag styrtede i Danmark Rundt.

VM-drømmene hang i en tynd tråd for tempospecialisten Martin Toft Madsen, da han søndag blev kørt væk i ambulance efter et grimt styrt på sidste etape af Danmark Rundt.

Med 110 kilometer tilbage af løbet røg BHS-Almeborg Bornholm-rytteren i asfalten, men efter nærmere undersøgelser på Hillerød Hospital blev han sendt hjem uden nogen brækkede knogler.

- Jeg er stadig øm og går på krykker og sikkert også i morgen (tirsdag,red.), men jeg har ikke brækket noget, siger han til TV 2 SPORT.

Den tidligere Danmarksmester i enkeltstart kom i karambolage med et skilt fra en vejhelle og landede hårdt på hoften og ribbenene.

Og selvom han ikke brækkede noget, så kan det stadig mærkes.

- Mandag har jeg ligget på sofaen og ladet være med at bruge de ømme muskler mere end højst nødvendigt, men jeg håber at være tilbage på cyklen senere på ugen, siger han.

Dermed regner han også med at blive til VM om en måned, hvor han skal forsøge at følge op på den flotte tiendeplads i enkeltstart, som kørte sig til ved VM sidste år i Østrig.

- Jeg har ikke nærstuderet ruten endnu, men den er 54 kilometer lang, og det er i hvert fald langt nok for mig. Jeg går helt sikkert efter en top-20-placering og måske også en top-10, siger han.

VM i landevejscykling køres den 22.-29. september og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.