Vuelta a España

Straf kom bag på Vuelta-dansker: - Har ingen idé om, hvornår det er sket

Casper Pedersen og Sander Armée blev tildelt bøder efter 2. etape, og selvom der en begrundelse, er de forvirrede og uforstående over for straffen.

Se 3. etape af Vuelta a España på TV 2 SPORT klokken 14.30.

Efter hver etape under Vuelta a España bliver der om aftenen udsendt et såkaldt kommuniké fra Den internationale cykelunion (UCI), hvor blandt andet uddeling af bøder fra etapen bliver offentliggjort.

På den liste stod Casper Pedersen og Sander Armée under punktet for ’bortskaffelse af affald uden for godkendte områder’. Derfor må de begge til lommerne og betale en bøde på 200 schweizerfranc, som svarer til små 1400 kroner.

Af de 176 ryttere tilfaldt denne straf kun Pedersen og Armée, og begge er uforstående over for sanktionen. Casper Pedersen var ikke alene uforstående; han anede faktisk ikke, at han søndag aften blev 1400 kroner fattigere.

Du har fået en bøde på 200 schweizerfranc for at smide affald.

- Nå, for satan. Ja, okay. Det vidste jeg ikke engang. Jeg ved ikke engang, hvorfor det er sket for at være helt ærlig. Jeg prøver at holde mig til at smide det i dropzonerne og pakke det op under sadlen. Nogen gange taber man noget alligevel.

I UCI’s kommuniké er der ingen angivelse af, hvornår på den næsten 200 kilometer lange etape, at forseelsen er sket. Dette kunne Casper Pedersen godt have brug for at vide.

- Lige nu har jeg ingen ide om, hvornår det er, så det virker, som om det er... Jeg ved ikke, om de måske gerne vil skrabe lidt ekstra penge hjem i kassen.

Den danske Sunweb-rytter er i gang med sin første Grand Tour, og derfor er han ikke helt sikker på, om han selv må til lommerne for at betale bøderne, eller om holdet hjælper til.

Umiddelbart hælder han til, at han nok selv skal betale.

- Normalt, når man dummer sig, plejer det at blive trukket fra ens præmiepenge. Men nu må vi se i sidste ende, hvor mange dummebøder, man har fået skrabet sammen. Hvis de er rundhåndede med at dele disse ud, kan det nærmest blive en underskudsforretning.

Sander Armée beklager sig på Twitter

Lotto Soudal-rytteren Sander Armée, der var en del af udbruddet på 2. etape, vidste til gengæld godt, at han var blevet straffet efter 2. etape.

Derfor var ude på sin Twitter søndag aften, hvor han fortalte, at 80 af hans dunke røg tilbage i holdbilen, og de sidste 20 blev smidt til tilskuere langs ruten, når han med sikkerhed vidste, at de ville samle dem op. Hans barer og geler røg direkte tilbage i lommerne, fortæller han.

- Jeg var overrasket, siger Sander Armée til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, det er ret dyrt. Jeg er enig i, det er godt, at de giver bøder, når man smider tingene i naturen. Men jeg gjorde det ikke, så det må have været en fejl, tilføjer Lotto Soudal-rytteren, der meget apropos, mener, at uddelingen af bøder godt kunne minde lidt om det, holdets hovedsponsor lever af.

Er det et lotteri, hvem der får bøderne?

- Ja, det synes jeg. De har måske brug for et vist antal bøder hver dag for at få det til at løbe rundt. I går (søndag, red.) var det min tur til at bidrage.

Casper Pedersen, Sander Armée og resten af Vuelta-feltet kører videre mandag, hvor der venter en flad etape.