Vuelta-dansker skuffet over sin sprinter: - Det skal man ikke gøre i en spurt

Umiddelbart efter Vuelta a Españas 3. etape ærgrede Casper Pedersen sig over, at holdets sprinter tøvede i massespurten.

Team Sunweb så ud til at have timet Vuelta a Españas første massespurt perfekt, men pludselig var holdets sprinter, Max Walscheid, væk.

Holdet havde ellers taget fronten på afslutningen af 3. etape og så ud til at være talstærkt repræsenteret, hvor danske Casper Pedersen var udset en vigtig rolle i leadout-tog som tredjesidste mand – samme rolle, som Michael Mørkøv gang på gang får så meget ros for på Quick-Step-mandskabet.

Ifølge den danske Grand Tour-debutant gik det godt i rollen, men skuffelsen over, at det kun blev til en 14.-plads til holdets sprinter, fyldte mest.

- Vi har ikke lige evalueret endnu, og jeg er faktisk også lidt skuffet. Det første, jeg lige har hørt, er, at han (Max Walscheid, red.) troede, vi var for tidligt fremme, siger Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

Den 23-årige dansker følte sig godt kørende og tog fronten tidligt. Så tidligt, at det ifølge Pedersen fik den tyske sprinter til at tvivle og til ikke at stole på holdet.

Man kan næsten sige, at Sunweb laver det bedste leadout, men det ender bare med at være for en rytter fra et andet hold.

- Jeg sagde også til ham, at jeg ikke ville gå dybt så tidligt, hvis jeg ikke vidste, at jeg kunne holde den, indtil Nikias (Arndt, holdets næstsidste mand i toget, red.) tog over. Det gjorde jeg egentlig også. Han tvivlede, og det skal man bare ikke gøre i en spurt. Jeg tror også selv, han er skuffet over det, siger Casper Pedersen, der godt kunne se, hvad klokken var slået, da han selv slap fronten.

- Da jeg kiggede op, kunne jeg godt se, at de ikke sad sammen, og så tænkte jeg: "Åh, nej". Jeg håbede lidt, at han ville komme bagfra med lidt fart på, men det tror jeg ikke, at han gjorde.

Sam Bennett var stærkere end alle andre, da han sikkert kørte først over stregen i massespurten. Video: TV 2 SPORT

Superglad for egen indsats

Det var Casper Pedersens første massespurt på den helt store Grand Tour-scene, men der var ingen premierenerver.

- Jeg synes selv, at jeg ramte den lige til det, jeg skulle. Det er jeg superglad for, men vi kører jo for at vinde, så jeg er virkelig ærgerlig. Det er ikke mange chancer, man får, hvor man faktisk rammer den rigtig godt. Nu, hvor jeg har fået mere ansvar for at levere Nikias og Max helt fremme, og at det lykkes, så går det i koks alligevel. Det er lidt skuffende.

- Jeg synes, den var, som den skulle være. Det er egentlig bare Max, der skal færdiggøre den.

Max Walscheid sad faktisk i en fin position, selvom han havde mistet Nikias Arndts hjul. Jeg tror faktisk bare, at det mere var benene end noget andet. Så skal vi altså også regne med, at Sam Bennett er umulig at slå lige nu.

Ny chance på 4. etape

4. etape ligner på papiret endnu en etape for sprinterne, og her bliver Casper Pedersens opgave den samme som på mandagens etape.

Og trods skuffelsen har han ikke mistet troen på Max Walscheid.

- Vi må gøre det samme igen og støtte ham så godt igen, og så får han en ny chance i morgen (tirsdag, red.).

Som et plaster på såret kan holdet glæde sig over, at Nicolas Roche fortsat fører løbet.

Etapen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14.30.