Vuelta a España

5. etape - L' Eliana > Observatorio Astrofísico de Javalambre | Vuelta a España 2019

5. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

5. etape af Vuelta a España er kuperet og 165,6 kilometer lang. Der er start i L' Eliana og mål i Observatorio Astrofísico de Javalambre.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Kuperet
  • Længde: 165,6 km
  • Etapen køres onsdag 28. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.51
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 5. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favorit: Miguel Angel Lopez

Der skulle kun gå fem dage, før det blev tid til løbets første bjergafslutning. Vejene, der tager feltet hen til den afsluttende stigning, er snørklede og op og ned hele vejen. Så de skal nok sætte sig i benene inden den 11,1 kilometers lang opstigning imod observatoriet. Stigningen er ikke så hård de første tre kilometer samt fra kilometer fem til seks. Den resterende del er dog rigtig hård, med tocifrede stigningsprocenter meget af tiden. Derfor bliver denne etape en dag, hvor vi kan få en ide om, hvilke ryttere der kan vinde løbet, og hvilke ryttere der ikke kan.

Når der kun er én hård stigning på programmet, bliver forskellene aldrig så store, som når der er flere hårde stigninger undervejs. Stigningen er dog hård nok til at skabe lidt udskilning, og jeg kan sagtens forestille mig en situation, hvor en enkelt eller to af klassementsfolkene kører fra en gruppe på otte til ti mand af de andre favoritter. Der vil så være et par stykker af dem, man anså som favoritter, der allerede nu vil smide lidt tid og dermed ikke længere være at anse som favorit.

Movistar og Astana er to af de hold, jeg tænker, der vil tage hånd om etapen og prøve at vinde den med deres folk. Miguel Angel Lopez kan godt lide stigninger som denne. For dem begge gælder det også, at de ved, de skal have noget tid i banken inden enkeltstarten. Derfor bliver de nødt til at angribe og vil helt sikkert også gerne vinde etapen. Både for at få de 10 bonussekunder, der er for dette, men også bare for at have sikret sig lidt succes allerede. Dermed tror jeg også, at udbryderne får svært ved at triumfere denne dag.