Vuelta a España

Dansker kom på overarbejde på grund af 'frækt' Quick-Step-angreb

Et angreb med fem kilomter til mål fra Deceuninck - Quick-Step tvang de øvrige sprinterhold til at tænke hurtigt på 4. etape.

4. etape af Vuelta a España endte med den forventede massespurt, men det blev aldrig en klassisk en af slagsen.

Fabio Jakobsen fra Deceuninck - Quick-Step endte med at tage sejren, men det kunne lige så godt have været hans holdkammerat Remi Cavagna. Franskmanden angreb nemlig med fem kilometer til målstregen, og dette skabte stress i feltet hos de øvrige sprinterhold, der måtte brænde vigtige hjælperyttere af tidligere end planlagt.

- Det ændrede lidt på vores plan, i og med vi kun havde Nikias (Arndt, red.) og mig tilbage til at køre leadout, siger Sunweb-danskeren Casper Pedersen til TV 2 SPORT.

- Jeg blev nødt til at reagere hurtigt, for hvis han (Cavagna, red.) først fik et for stort hul, ville vi aldrig hente ham. Så jeg tog fronten og spurgte så i radioen, om jeg skulle trække for at holde ham inden for rækkevidde. Jeg fik besked på, at jeg bare skulle køre.

Præcis samme besked fik den franske Quick-Step-rytter også, da han med fem kilometer havde lavet hul. Det var nemlig ikke helt planlagt, at han skulle angribe, fortæller etapevinder Fabio Jakobsen.

- Remi (Cavagna, red.) er bare så stærk. Ud af svinget lavede han hul, og i stedet for at lukke det, sagde vi bare ’kør, kør’. Fordi hvis ingen lukker hullet, og det er også en sejr for holdet, siger den hollandske mester.

Stor ros til Casper Pedersen

Takket være Casper Pedersen, der med hjælp fra Bora satte tempo, blev Remi Cavagna hentet kort før mål.

Dermed kunne resterne af sprinterholdene forberede en massespurt. Casper Pedersens sprinterkaptajn på Sunweb, Max Walscheid, endte på en tredjeplads. Efter løbet afbrød tyskeren TV 2 SPORTs interview med Casper Pedersen for at rose Grand Tour-debutantens indsats.

- Stor ros til denne fyr. Han kørte som en gal, siger Walscheid.

Rosen går også den anden vej. Efter mandagens skuffelse over, at Walscheid tøvede og måtte nøjes med en 14.-plads, fungerede det hele noget bedre onsdag.

- Vi gik ind til det i dag med samme blod på tanden, samme moral og tro på hinanden. Det vigtigste fra i går (mandag, red.) var, at vi ikke mistede modet.

Onsdag afløser bjergene det flade terræn, når 5. etape slutter på toppen af en stejl stigning.

4. etape endte med den forventede massespurt, men det blev aldrig en klassisk en af slagsen. Video: TV 2 SPORT