Vuelta a España

Tæt afgørelse: Hollandsk sprinter vinder efter målfoto

Der skulle målfoto til, før Fabio Jakobsen blev kåret som vinder af 4. etape i Vuelta a Espana.

Quick-Step leverede en genistreg, da hollandske Fabio Jakobsen tirsdag vandt 4. etape af Vuelta a España.

Det lykkedes det belgiske cykelhold at tappe flere af de øvrige sprinterhold for kræfter på det sidste stykke frem mod målstregen i El Puig.

Med seks kilometer tilbage af de i alt 175,5 kilometer sendte Quick-Step franske Remi Cavagna afsted med fuld fart, og det lykkedes ham at få slået et stort hul, der skabte splittelse i fronten af feltet.

De øvrige sprinterhold - Bora og Sunweb - skulle pludselig finde ud af, hvem der skulle bruge kræfter på at optage forfølgelsen.

Det lykkedes at få indhentet Cavagna med én kilometer tilbage, men det kostede kræfter hos flere af de ryttere, der skulle køre lead-out for sprinterne hos Bora og Sunweb.

Samlet stilling efter 4. etape af Vuelta a España

Top-5 efter 4. etape

  1. Nicolas Roche (Sunweb)
  2. Nairo Quintana (Movistar)
  3. Rigoberto Urán (EF Education First)
  4. Nieve Iturralde Mikel (Mitchelton-Scott)
  5. Lopez Miguel Angel (Astana Pro Team)

Fabio Jakobsen blev til gengæld afleveret perfekt på opløbsstrækningen og trådte sejren hjem. Det var dog tæt på at glippe, da feltets vel nok bedste sprinter - irske Sam Bennett (Bora) - var tæt på.

Bennett, der mandag i meget overbevisende vandt 3. etape, kom farende bagfra, og havde etapen været få centimeter længere, så var sejren gået til den hurtige irer.

Målfoto afgjorde etapen

Der måtte målfoto til, før Fabio Jakobsen kunne kåres som vinder foran Bennett.

I den samlede stilling er irske Nicolas Roche (Sunweb) fortsat nummer et. Ireren har et forspring på to sekunder til colombianeren Nairo Quintana (Movistar), der vandt 2. etape.

Rigoberto Urán (EF Education First), der også er fra Colombia, er på tredjepladsen otte sekunder efter Roche. Urán var involveret i et styrt, men kom i mål uden at tabe tid.

4. etape bar desuden præg af et langt tomandsudbrud, da Jelle Wallays (Lotto Soudal) og Jorge Cubero Galves (Burgos) tidligt gik til angreb. De opbyggede undervejs et forspring på syv minutter.

Belgiske Wallays vandt sidste år en etape i Vueltaen, hvor han kom med i et succesfuldt udbrud og tog sejren.

Det kom dog aldrig til at dufte af en gentagelse tirsdag. Med 20 kilometer tilbage af etapen blev udbryderne indhentet.