Vuelta a España

6. etape - Mora de Rubielos > Ares del Maestrat | Vuelta a España 2019

6. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

6. etape af Vuelta a España er kuperet og 196,6 kilometer lang. Der er start i Mora de Rubielos og mål i Ares del Maestrat.

Se Vueltaen på TV 2 PLAY

  • Etapetype: Kuperet
  • Længde: 196,6 km
  • Etapen køres torsdag 29. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.04
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 6. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Dylan Theuns og Jesus Herrada

Der er masser af højdemeter på dagens etape og en afslutning opad. Stigningen op til mål er med sine små 8 kilometer og 5 procent i snit dog næppe en dag, hvor favoritterne har de store planer. Dermed er denne dag en etape, hvor udbryderne kan få lov at køre om sejren. Da afslutningen er for hård til, at sprinterne gør sig forhåbninger. Afslutningen er perfekt for en rytter som Alejandro Valverde, men Movistar vil næppe kontrollere en 200 kilometer lang etape, da de jo har større forhåbninger i løbet og gerne vil spare på krudtet til sidste uge.

Udbruddet kan sagtens tænkes at køre op ad dagens første stigning, den andenkategoriserede Puerto de Nogueruelas, hvor toppen rundes efter 21 kilometer. Hvis det sker, er det ikke tilfældighedernes spil der afgør det, som det ellers nogen gange kan være på flad vej. Nej, så er det udelukket benene.

På starter som denne beordrede Alberto Contador os ofte til at gøre løbet hårdt. Det vil sige ikke at lade noget køre, for han ville gerne på den måde mærke kollegaerne. Frem til udbruddet er kørt, er det ingen afslapning, og der skal man som klassementsmand sidde fremme. For hvis feltet pludselig knækker, eller nummer fem, seks og syv i løbet kører væk, skal du være der. Derfor kan man i visse tilfælde se kaptajner, der som Alberto godt kunne lide de hårde starter, beordre holdet til at holde gryden i kog. På den måde kan de have en fordel senere i løbet versus dem, der ikke bryder sig om de hårde starter