Vuelta a España

Dansker styrtede på bjergetape – hollandsk mester skar ind foran ham

Jesper Hansen har slået sig på venstre side af kroppen, men har det "okay" efter sit styrt.

7. etapes stejle afslutning blev ekstra hård for Jesper Hansen.

Undervejs på etapen styrtede danskeren nemlig, hvorfor han måtte tage sin reservecykel uden lave gear i brug.

Med stigningsprocenter op mod de 25 måtte den forslåede dansker derfor bestige den fire kilometer lange stigning oprejst.

- Det var en led dag i dag, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Hollandsk mester skyld i styrt

Jesper Hansen tror, at han slap "okay" fra styrtet. Han har dog slået sig på hofte, knæ og læg i venstre side. Samme sted på kroppen, som han styrtede på i Polen Rundt tidligere på måneden.

- Det er lidt irriterende, fordi det var lige blevet godt igen, og nu river jeg det op en gang til.

- Jeg er vant til at sove på venstre side efterhånden, siger han med et smil.

Styrtet opstod i et sving, hvor den hollandske mester, Fabio Jakobsen, ifølge Jesper Hansen sendte ham på slingrekurs.

- Det var Jakobsen, der kom til at køre inden om mig i et af svingene, og så måtte jeg ændre min bane, og så gled cyklen.

Forsøgte at angribe

Inden sit styrt var danskeren i offensiven på etapen. Her forsøgte han som mange andre i feltet at komme af sted i et udbrud. Derfor kørte han flere gange med i angreb.

Der skulle dog tilbagelægges over 60 kilometer, før et udbrud kom af sted, og her var Jesper Hansen ikke en af de otte ryttere. Modsat 5. og 6. etape holdt udbryderne ikke feltet bag sig til målstregen fredag, og derfor blev ærgrelse over ikke at have ramt udbruddet byttet med smil.

- Jeg tænkte selvfølgelig, at det var ærgerligt (ikke at ramme udbruddet, red.). Men jeg kunne se, at de kontrollerede det (i feltet, red.), så det var nok meget godt ikke at sidde derude, for det så ikke ud til, at de skulle holde hjem.

7. etapes afsluttende stigning var brutal og grusom. Dog endte som sejrherre Alejandro Valverde af etapen i Vuelta a España. Video: Malthe Henriksen