Vuelta a España

EF Education mistede to ryttere i massestyrt: - Vi har ingen held

EF Educations Rigoberto Uran og Hugh Carthy var ikke i stand til at fortsætte, da de røg ned i et massestyrt på en nedkørsel på Vueltaens 6. etape.

EF Education First må nok tage titlen som Vuelta a Españas mest uheldige hold.

Inden 6. etape havde holdet været nede i asfalten flere gange, men torsdag blev endnu værre og fik store konsekvenser. Det amerikanske hold måtte nemlig sige farvel i Vueltaen til to vigtige ryttere i form af kaptajn Rigoberto Uran samt den stærke hjælperytter Hugh Carthy.

- Vi har ingen held i dette løb, siger en ærgerlig EF Education First-sportsdirektør Juan Manuel Garate til Cyclingnews.

De dårlige nyheder opstod efter et massestyrt, som fandt sted, inden spansk tv producerede billeder af løbet. Meldingerne fra flere hold går dog på, at styrtet skete på en højhastighedsnedkørsel.

- En Jumbo-Visma-rytter mistede kontrollen på en meget hurtig nedkørsel. Og en stor del af vores hold styrtede med ham, siger sportsdirektøren.

Umiddelbart efter styrtene blev de kørt i ambulance mod det nærmeste hospital, og så var EF Education First nede på seks mand. Tre af dem beskriver her, hvordan de oplevede styrtet:

- Vi kørte ned ad et bjerg, og en Jumbo-rytter bremsede i et sving, og hans forhjul skred, siger Sergio Higuita, som også selv styrtede i forbindelse med massestyrtet.

- Vi kørte hurtigt ned ad denne nedkørsel, og svinget var smallere, end alle forventede, siger Lawson Craddock

- Det var et virkeligt farligt moment, fordi da han væltede, og vi alle væltede over ham, var der et stort drop i siden af vejen, siger Daniel Martinez.

Solostyrt på nedkørsel

Det amerikanske holds kvote for uheld var dog ikke opbrugt.

Senere på etapen var den igen gal på en nedkørsel, hvor Tejay Van Garderen pludselig lå ude i en busk.

Endnu mere uheld for EF Education. Tejay Van Garderen lå pludselig ude i en busk og led på nedkørslen. Video: Malthe Henriksen

Den amerikanske rytter fortsatte og gennemførte etapen som sidste mand næsten 25 minutter efter etapevinderen. Det er endnu uvist, hvordan hans tilstand er. Holdet har lovet at melde noget ud, når de ved mere.

Udover de to EF Education First-ryttere måtte Nicolas Roche samt Victor de la Parte tage afsked med løbet, mens flere andre fik skrammer og skader, men fortsatte.