Vuelta a España

8. etape - Valls > Igualada | Vuelta a España 2019

8. etape af Vuelta a España er kuperet og 166,9 kilometer lang. Der er start i Valls og mål i Igualada.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Kuperet
  • Længde: 166,9 km
  • Etapen køres lørdag 31. august

Tidsplan

  • Reel start kl. 13.12
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Favoritter: Sam Bennet og Luka Mezgec

Efter en række dage for udbryderne og klassementsfolkene burde 8. etape være en mulighed for sprinterne. Selvom den 7,4 kilometer lange stigning op til Puerto de Montserrat med sine 6,6 procent i snit godt kan være en udfordring for sprinterne. Der er kun 27,5 kilometer til mål fra toppen, så der er ikke tid til at nyde udsigten ud over Barcelona oppe fra det yndende turistmål for feltet. Jeg kunne sagtens forestille mig, det bliver en hæsblæsende jagt. Først oppe plateauet og sidenhen på den skønne nedkørsel.

Med en afslutning som denne er der selvfølgelig en større chance for, at udbruddet kan holde hele vejen. Eller at der kan køre et par mand væk fra feltet i finalen, som holder hele vejen. Nogle hold kan også spekulere i at sætte et så hårdt tempo på Montserrat stigningen, at de kommer af med nogle af de sprintere der klatrer knap så godt. En sprinter som Luka Mezgec fra Michelton Scott, vil jeg mene, sagtens kan klare en stigning som denne ved højt tempo. Den er på relativ fin vej, og der perioder undervejs på stigningen, hvor du kan komme dig på hjul.

Der skal nok komme nogle angreb på vej op ad stigningen, og der kommer til at være nogle sprintere, der bliver sat. Dermed tror jeg mest på det scenarie, at der kommer omkring 60-80 mand hjem, som skal afgøre det hele imellem.

For to år siden lagde Igualda målstreg til en etape i Catalonien rundt, og der vandt Nacer Bouhanni en spurt i et decimeret felt. Ruten var ikke den samme, men kunne godt minde lidt om. Derfor tror jeg på en massespurt.