Vuelta a España

Dansker må give vingummi og chokolade til etapevinder

Casper Pedersen deler værelse med Nikias Arndt under Vuelta a España, og han må nu give tyskeren slik som konsekvens af hans sejr på 8. etape.

Nikias Arndt var hurtigste mand, da et udbrud skulle køre om sejren på lørdagens etape af Vuelta a España.

Ikke nok med at tyskeren kan se frem til at skåle i champagne ovenpå etapesejren, så kan han formentlig også glæde sig over at spise slik sammen med sin danske værelseskammerat.

- Vi plejer at dele vingummier og chokolade, så det kan være, det er min tur til at give, siger Casper Pedersen til TV SPORT.

- Det kan være, han er ligeså meget oppe at køre, som han plejer, eller endnu mere måske. Det er virkelig fedt, når ens roomie har vundet, så det bliver fedt at se ham på værelset.

Etapesejren i Vuelta a España var tyskerens anden Grand Tour-etapesejr i karrieren.

For tre år siden vandt Nikias Arndt sidste etape af Giro d’Italia, efter italieneren Giacomo Nizzolo blev diskvalificeret for en uregelmæssig spurt. Denne gang lykkedes det Sunweb-rytteren at tage sejren ved at køre først over målstregen.

- Det er utroligt. I går sagde jeg, at jeg ville med i udbruddet, men at være der og så tage etapesejren, det er virkelig ufatteligt. Det er helt sikkert en af de bedste dage i min karriere indtil videre, siger Nikias Arndt, der spurtede sig til sejren foran spanieren Alex Aranburu.

Sunweb jagter mere succes

Sunweb-holdet har allerede haft succes i årets Vuelta a España, da holdets irske rytter Nicolas Roche tre gange har kunnet iføre sig løbets røde førertrøje efter en andenplads på 2. etape.

Men Casper Pedersen og kompagni jagter mere succes i det spanske etapeløb.

- Allerede da Roche blev toer, var vi helt oppe at køre. Vi kommer ikke med forventning om at hive etapesejre hjem, så det er en stor glædelig overraskelse, at Nikias kunne vinde.

- Jeg synes, vi kan være stolte allerede nu, men der er ingen grund til at læne sig tilbage, før vi er i Madrid. Vi kan ligeså godt fortsætte, slår Casper Pedersen fast.

Danskeren og de øvrige Sunweb-ryttere har allerede søndag mulighed for at hente mere succes, når 9. etape af Vuelta a España køres i Andorra. Du kan følge etapen direkte på TV 2 SPORT eller TV 2 Play.