Vuelta a España

Movistar-hjælper rasende over at skulle hjælpe Quintana på kongeetape

Der var intern uenighed på Movistar-mandskabet på 9. etapes kongeetape i Vuelta a España. Her gad Marc Soler ikke at føre for Nario Quintana.

I en hektisk finale på en kaotisk kongeetape slog det klik for Movistar-rytteren Marc Soler.

Fra en position alene i front blev han af holdet bedt om at falde ned til holdkammerat Nario Quintana og dermed opgive sin egen chance for en etapesejr. Han både bandede, rystede på hovedet og slog ud med armene.

En forståelig, men irrationel reaktion, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Jeg forstår godt, at det er en svær situation for Soler, men han er sendt derud med et formål. Det her var formålet, siger Rolf Sørensen og henviser til Astana, som lavede samme finte på kongeetapen:

- Han bliver simpelthen nødt til at parere ordre. En rytter som Fuglsang, der er en større rytter end Soler, kører bare ned og venter. Fuglsang kunne godt have vundet den her etape, tror jeg, men det er sådan, det er.

Efter en håndfuld minutters føringsarbejde for Quintana, som var på jagt efter tid i klassementet, svajede Soler væk og gav sin colombianske holdkammerat en verbal hilsen med på vejen.

- Jeg forstår godt den umiddelbare reaktion, men her må man simpelthen gemme det. Man må simpelthen gemme det inde i sig selv.

Nairo Quintana endte på andenpladsen på etapen, men tog nok tid på Miguel Angel Lopez til at overtage den røde førertrøje. Derved var arbejdet fra Soler langt fra forgæves.

Efter etapen nedtonede den nye fører af Vueltaen episoden og rollefordelingen mellem ham og Alejandro Valverde.

- Vi har sagt, at vi tager det dag for dag. Holdet har støttet os begge. Vi har arbejdet sammen, og det vigtigste er at tage tid på Roglic inden enkeltstarten på tirsdag, siger Quintana til AS.

Quintana på vej væk fra Movistar

Movistar-holdet spillede en hovedrolle på 9. etape, hvor også Alejandro Valverde flere gange angreb, selvom han sad i en gruppe bag Quintana.

Det er ingen hemmelighed, at colombianeren er på vej væk fra holdet. Det har holdets direktør, Eusebio Unzue, allerede bekræftet. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard kan den manglende respekt for Quintana hænge sammen med hans situation på holdet.

Jakob Fuglsang havde ventet på Lopez, så han kunne hjælpe din kaptajn med at øge forspringet til de øvrige favoritter.

- Problemet er, at Quintana er enegænger på Movistar. Der er ikke den store glæde at spore mellem ham og direktøren for holdet, Eusebio Unzue. Han har skulle klare sig selv i rigtig mange sammenhænge, og der er ikke nogen, der modsiger Valverde på det hold ikke mindst i Vueltaen og her i Spanien, siger Brian Nygaard.

Nairo Quintana fører Vueltaen på løbets første hviledag med seks sekunder ned til Primoz Roglic og 17 sekunder ned til Miguel Angel Lopez.

20-årige Tadej Pogacar (UAE Emirates) vandt 9. etape i Vuelta a España, da han kørte alene i mål på bjergetapen. Video: Malthe Henriksen