Vuelta a España

- Det var lige, så jeg begyndte at bløde, siger Fuglsang om haglstorm

På søndagens etape i Vuelta a España blev feltet ramt af så voldsom en haglstorm, at tv-signalet forsvandt.

Vueltaen eksperimenterer hele tiden med at blive vildere og vildere.

Og søndag blev det akkurat vildere. I dette tilfælde var det dog Moder Jord, der spillede en rolle, da et voldsomt haglvejr ramte feltet i Andorra.

Et haglvejr så slemt, at tv-signalet forsvandt kortvarigt i de danske stuer. Jakob Fuglsang sad med klassementskandidaten Rafal Majka, da haglen faldt.

- Det gjorde ondt, det haglvejr. Det var lige, så jeg begyndte at bløde, sagde Fuglsang umiddelbart efter etapen til TV 2 SPORT.

Selvom haglvejret kun varede i et par minutter, var Fuglsang overrasket over omfanget.

- Jeg fik et hagl på armen, hvor jeg kunne se, at det slog hul på huden. Det var heldigt, at det ikke regnede tidligere, end det egentlig gjorde, men det var stadig ikke særligt sjovt, sagde han.

Det voldsomme vejr betød også, at bilerne og motorcyklerne hverken kunne komme frem eller tilbage, da rytterne skulle ind på en grussti. Fuglsang og Majka blev fanget bagved.

- For mig var det af mindre betydning, men for Majka, der forsøger at køre klassement, var det selvfølgelig irriterende, siger Fuglsang.

- Det var som at køre mountainbike

De andre danske Vuelta-ryttere blev ligeledes offer for det voldsomme vejr.

Cofidis-danskeren Jesper Hansen, der brugte det meste af dagen på at beskytte holdkaptajnen Nicolas Edet, der ligger nummer syv i klassementet, deler Fuglsangs holdning om, at det var en smertefuld oplevelse.

- Haglbygen var så kraftig, at det var lige før, man overvejede at stoppe, fordi det gjorde så ondt, siger Hansen til TV 2 SPORT efter etapen.

Sunweb-danskeren Caper Pedersen var i et lidt anderledes humør, da han snakkede med TV 2 SPORT efter etapen. Han beskriver det som en ret vild etape med ekstremt vejr undervejs.

Han kørte rundt på grusstien, da det voldsomme vejr ramte.

- Man kunne ikke sidde på hjul af hinanden, fordi man fik så meget mudder i hovedet. Så det var lidt ligesom at køre mountainbike. Det var på en eller anden måde episk, men ikke noget, man gider at gøre hver dag, siger Pedersen.

Et af verdens vildeste cykelløb holder hviledag mandag. Men du kan følge resten af Vueltaen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Tirsdag 3. september venter der rytterne en 36,2 kilometer lang enkelstart fra Jurançon til Pau.