Vuelta a España

Rasende Vuelta-rytter får kontant besked fra chefen

Movistar-rytteren Marc Soler kan se frem til at stå skoleret efter sine gestikulationer på søndagens 9. etape.

Se Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Den spanske hjælperytter Marc Soler lå alene i front og lignede en mand på vej mod etapesejren.

Men af taktiske årsager blev han kaldt tilbage til Movistar-stjernen Nairo Quintana, der efter 9. etape indtog førstepladsen i klassementet.

Soler luftede sin frustration og gestikulerede ned mod holdbilen.

- Billederne er der, og vi er nødt til at gøre tingene klare. Indtil videre har vi ikke snakket med ham. I Calpe (2. etape, red.) tabte han tid, og vi fortalte ham, at han kommer til at få en anden rolle, siger Movistar-chefen Pablo Lastras til Marca.

- Det har han ikke forstået endnu, så det må vi repetere. Det er godt at have karakter, men han er nødt til at begynde at høre efter og modne. Hvis vi skal have en leder i ham, er han nødt til at være en god holdkammerat.

Siden chefens hårde ord har Marc Soler ifølge Cycling Weekly udtalt sig til Marca. Soler fortæller, at han har undskyldt over for Nairo Quintana og holdet.

- Det kommer ikke til at gentage sig. Det skete i kampens hede. Vi kom til Vueltaen for at vinde løbet med Nairo eller Alejandro (Valverde, red.). Det er derfor, vi er her, siger han.

Fuglsang hjalp holdkammerat

Cykelekspert Rolf Sørensen var heller ikke ligefrem imponeret af Solers optræden og fremhæver, hvordan Jakob Fuglsang gjorde for sin holdkammerat Miguel Ángel López.

- Jeg forstår godt den umiddelbare reaktion, men her må man simpelthen gemme det. Man må simpelthen gemme det inde i sig selv, sagde Rolf Sørensen efter søndagens etape.

- Han bliver simpelthen nødt til at parere ordre. En rytter som Fuglsang, der er en større rytter end Soler, kører bare ned og venter. Fuglsang kunne godt have vundet den her etape, tror jeg, men det er sådan, det er.

Marc Soler tabte knap ti minutter på 2. etape.

På 9. etape lod han sig falde tilbage og lavede nogle kilometers føringsarbejde for Quintana, før han slog ud.

Quintana blev nummer to på etapen og tog tid på Primoz Roglic, hvilket endte med at sende Quintana i den røde førertrøje.