Cykling

Team INEOS henter historisk Giro-vinder

Det britiske cykelhold opruster en i forvejen stærk trup til den kommende sæson.

Ecuadorianske Richard Carapaz slog i foråret sit navn fast, da han blev sit lands første Grand Tour-vinder med sejren i Giro d'Italia foran Vincenzo Nibali og Primoz Roglic.

Præstationen har nu været med til at sikre ham en treårig kontrakt på det britiske storhold Team INEOS, der har vundet Tour de France fem år i træk.

- Jeg er virkelig glad for at skifte til holdet. Det føles som en stor mulighed for mig i forhold til at fortsætte min udvikling som rytter, når jeg skal arbejde med et hold, der bliver ved med at forbedre sig år efter år, siger Carapaz i en pressemeddelelse fra INEOS-holdet.

Carapaz har siden 2016 kørt for spanske Movistar, hvor han har kørt med stjerner som Alejandro Valverde, Nairo Quintana og Mikel Landa.

Nu kommer holdkammeraterne i stedet til at hedde Chris Froome, Geraint Thomas og Egan Bernal, der alle har vundet verdens største cykelløb.

- Jeg tror på, jeg passer godt ind i gruppen, og at jeg kan køre op til mit fulde potentiale i de kommende år. Jeg vil opnå store triumfer for Team INEOS.

INEOS-chef Sir Dave Brailsford fortæller, at de i flere år har holdt øje med Richard Carapaz og tidligt anså ham som en mulig rytter på holdet.

- Han er selvsagt en fantastisk bjergrytter, men har også en stor alsidighed, som han viste tidligere på året i Giroen. Han er stadig relativt ung, og jeg er ikke i tvivl om, han kan udvikle og forbedre sig endnu mere hos os, siger Brailsford.

26-årige Carapaz har vundet tre etapesejre i Giro d'Italia. I 2018 blev han nummer fire i klassementet.