Vuelta a España

Vuelta-kaptajn slipper heldigt fra karambolage med motorcykel

Addy Engels, der er sportsdirektør for Jumbo-Visma, er irriteret over, at en motorcykel stoppede Primoz Roglic på 9. etape.

Colombianske Miguel Angel Lopez var kørt fra de andre favoritter på søndagens etape i Vuelta a Espana, der også var kongeetapen. Han styrtede dog kort før mål og mistede i stedet dyrebare sekunder.

Astana-kaptajnen var dog ikke den eneste, der røg en tur i asfalten. Jubmo-Vismas Primoz Roglic, der er en af favoritterne på tirsdagens enkeltstart, røg også ned på den samme grusvej, som Lopez væltede på.

Addy Engels, der er sportsdirektør for Jumbo-Visma, forklarer, at en stillestående motorcykel var skyld i, at Roglic styrtede.

- Det var meget kaotisk på det tidspunkt – ikke kun på grund af grusvejen, men også på grund af det dårlige vejr. Primoz styrtede på grund af nogle motorcykler, der stod stille. Det er ikke okay og burde ikke kunne ske, siger Addy Engels til holdets hjemmeside.

Det voldsomme vejr betød, at bilerne og motorcyklerne hverken kunne komme frem eller tilbage, da rytterne skulle ind på en grussti. Derfor ramlede Roglic ind i motorcyklen.

- Men alt i alt tror jeg, at vi slap heldigt fra situationen. Vi er godt kørende, og dette vil ikke sætte os tilbage, siger Engels.

På søndagens etape i Vuelta a España blev feltet ramt af så voldsom en haglstorm, at tv-signalet forsvandt. Derfor var der ikke billeder af, at Roglic var nede.

Vi kommunikerede godt, men det er en skam, at der skete det med motorcyklen

Sepp Kuss

Holdkammerat ærgrer sig

Robert Gesink, Sepp Kuss og Neilson Powless slap væk med den forreste gruppe, og de var parate, da Primoz Roglic kom op til dem.

Sepp Kuss var den sidste, der hjalp Roglic på stigningen, og han ærgrer sig over, at motorcyklen kom til at spille en rolle.

- Vi havde gjort det rigtige ved at sende tre mand med i forreste gruppe. Vi kommunikerede godt, men det er en skam, at der skete det med motorcyklen. Heldigvis var vi i stand til at begrænse tidstabet, siger Sepp Kuss.

Roglic kom i mål på en tredjeplads, 48 sekunder efter Tadej Pogacar, der vandt etapen.

Nairo Quintana fra Movistar fører klassementet med seks sekunder ned til Roglic.