Vuelta a España

10. etape - Jurançon > Pau | Vuelta a España 2019

10. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

10. etape af Vuelta a España er en 36,2 kilometer lang enkeltstart. Der er start i Jurançon og mål i Pau.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Enkeltstart
  • Længde: 36,2 km
  • Etapen køres tirsdag 3. september

Tidsplan

TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favorit: Primoz Roglic

Feltet har haft en hviledag, og på den anden side af den venter løbets eneste enkeltstart. Ligesom at Pau lagde jord til den enlige enkeltstart i Tour de France, gør den det samme i Vueltaen. Selvom enkeltstarten køres på andre veje end i Touren, og at den er ni kilometer længere, minder den alligevel meget om den enkeltstart, vi så i Touren. Med nogle snørklede veje, korte hårde stigninger og et afsluttende mere lige stykke, hvor der kan køres rigtigt stærkt.

Enkeltstarter er altid vigtige for klassementetsrytterne, også selvom tendensen de seneste år har været færre enkeltstarter og nogle kortere af slagsen i de store etapeløb. Giroen blev vundet af Carapaz og Tour de France af Egan Bernal. De kørte for begges vedkommende ikke jordens bedste enkeltstart undervejs. Det kan dog ikke diskuteres, at du stiller dig selv med et bedre udgangspunkt, hvis du efter enkeltstarten står med to minutters plus i forhold til nogle af konkurrenterne end at have 2 minutters minus.

Hvilke forskelle kan vi så forvente fra de bedste klassementsryttere til de svageste ud i disciplinen? Hvis vi kigger på enkeltstarten i Touren, så var der fra Geraint Thomas lidt over to minutter ned til Romain Bardet. Da denne enkeltstart lige er små ti kilometer længere, tror jeg godt, vi kan se tidstab på to og et halvt minut fra bedste klassementsmand til svageste. En rytter som Primoz Roglic glæder sig til denne dag, mens en rytter som Miguel Angel Lopez frygter den. Hvis Primoz Roglic skal vinde dette års Vuelta, skal han køre en fantomenkeltstart