Vuelta a España

Valverde er træt af debatten om kaptajnrollen på Movistar

Kaptajnrollen på Movistar-holdet har været et stort samtaleemne i Vuelta a Espana, og nu gider Alejandro Valverde ikke at snakke om det mere.

Hvem er kaptajnen på Movistar-holdet? Alejandro Valverde eller Nairo Quitana?

Efter tirsdagens enkeltstart, der blev vundet af Primoz Roglic, og hvor Nairo Quintana tabte over tre minutter, var det igen det emne, der var på dagsordenen.

Men Valverde, der efter enkeltstarten er nummer 2, 1 minut og 52 sekunder efter Roglic, ville ikke snakke om det. Det emne har der været snakket nok om, mente han.

- På holdet er vi alle trætte af debatten omkring lederskabet på holdet. Vi er begge kommet for at gøre det bedst mulige for Movistar-holdet, sagde Alejandro Valverde ifølge CyclingPub.com

- Vi er begge godt kørende, og alt kan ske. Foruden Roglic bliver Miguel Angel Lopez og Tadej Pogacar også hårde rivaler. Hvis det ikke var på grund af styrtet på holdtidskørslen, ville Roglic være længere foran. Der er stadig meget tilbage af Vueltaen, og vi ændrer ikke måden, vi kører på.

Soler blev bedt om at vente på Quintana. Han var tosset, rystede på hovedet og slog ud med armene. Video: Malthe Henriksen

Quintana: Jeg har intet at tabe

Det var Quintana, der førte Vueltaen inden enkeltstarten, men disciplinen er langt fra hans spidskompetence. Colombianeren tabte føringen i klassementet, hvor han nu er nummer fire, tre minutter efter Primoz Roglic.

Movistar-rytteren er dog ikke så bekymret.

- At jeg ikke kører en god enkeltstart, er ikke ens betydende med, at min form ikke er god. Der er muligheder for at angribe de næste dage og for at kigge på andre strategier med holdet og udnytte de situationer i løbet for at tage tid på Roglic.

- Alejandro er tæt på ham (Roglic, red.), og vi har gode kort at spille. Jeg har intet at tabe. Vi vil udnytte vores fordele og nyde det, siger Quintana.

På 11. etape venter der 180 kilometer, hvor der er tre kategoriserede stigninger på profilen.

Du kan læse mere om etapen her: