Vuelta a España

11. etape - Saint Palais > Urdax-Dantxarinea | Vuelta a España 2019

Vuelta a España, 11. etape. TV 2 SPORT

11. etape af Vuelta a España er en bjergetape og 180 kilometer lang. Der er start i Saint Palais og mål i Urdax-Dantxarinea.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 180 km
  • Etapen køres onsdag 4. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.51
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Sidste kilometer, 11. etape
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Tosh Van der Sande og Alex Aranburu

En etape med massevis af bonusstigninger udover de tre kategoriserede. Målet befinder sig i Baskerlandet, og det kan man også godt se på terrænet. Spørgsmålet er, om terrænet ikke er en tand for hårdt til, at sprinterholdene realistisk set tør tro på deres sprinter?

Det tror jeg i hvert fald. Så denne etape kunne meget vel ende med at blive endnu en dag for udbruddet.

hvis du sidder i udbruddet, skal forskellen laves på de to stigninger, der følger lige efter hinanden. Især den første af dem Col d’Ispéguy er hård. Den følges så op af Col de Oxtondo, som er en anelse længere, men til gengæld kun stiger med 4,7 procent i snit. Der er dog 38 kilometer til mål fra den sidstnævnte. Så vi kan blive vidner til et hæsblæsende forfølgelsesløb om etapesejren fra toppen og ind til mål.

Favoritterne vil næppe røre på sig denne dag. De kan bruge den på at få benene omstillet, fra enkeltstarten i går og til de udfordringer, der venter videre hen i løbet. Dermed kan man bestemt ikke kalde den for en hviledag.

Selvom jeg sagtens kan forestille mig, at udbryderne får ret lang snor. Der vil efterhånden være rigtig mange ryttere, som er rigtig langt efter i klassementet. Derfor kan et udbrud godt få lov at sejle hjem med 10-15 minutter. Med mindre der selvfølgelig sniger sig en rytter med, der sidder otte minutter efter. Han kan jo ikke lukkes alt for meget ind i løbet igen. Det scenarie vil holdet, der har førertrøjen, for alt i verden undgå, således de ikke skal føre unødvendigt meget.