Cykling

Fuglsang efter angrebsfest: Ikke tid til tissepause

Jakob Fuglsang og resten af feltet havde en meget hård start, hvor der blev kørt med 47 kilometer i timen. Javier Lizon / Ritzau Scanpix

Der blev angrebet og angrebet, men alligevel gik der mere end 100 kilometer, før et udbrud kom afsted på Vueltaens 12. etape.

47 kilometer i timen.

Så hurtig var gennemsnitsfarten efter de første to timers kørsel af 12. etape i Vuelta a Espana, hvor det var usædvanlig svært at få etableret et udbrud.

- De første 120 kilometer kører vi på relativt store veje med modvind. Derfor tror alle, at de kan hugge afsted i udbrud, og så er det nemt at komme med på hjul. Så er det bare skruen uden ende, beskriver Jakob Fuglsang over for TV 2 SPORT.

Da først et stort udbrud med 19 mand stak afsted, var etapen allerede så langt henne, at der så småt begyndte at være positionskamp forud for finalen,

Det var derfor et kort interview, som TV 2 SPORTs udsendte fik med Jakob Fuglsang efter etapen, fordi danskeren havde travlt.

- Der har været fuld gas på, så der har ikke været tid til tissepause, smilte Fuglsang.

Ingen danskere med i stort udbrud

Selvom hele 19 mand kom afsted i udbruddet, var der ikke nogen danskere at finde.

Det var endda til trods for, at især Niklas Eg var opsat på at komme afsted.

- Jeg synes, at jeg forsøgte det, jeg havde kræfterne til. En flad start har aldrig været min specialitet. Det var så bare ikke nok i dag, siger han.

Selvom han gerne ville have været med i det store udbrud, så var det svære betingelser, fordi de sidste dage havde været milde.

- Først var der hviledagen, så var der enkeltstarten, og så var der i går (onsdag), som var relativt let. Så mange havde friske ben, og der var modvind. Det er en del af forklaringen, siger han.

Han var derfor glad, da der endelig kom lidt ro på feltet efter en ekstremt hård start.

- Det var forfærdeligt. Jeg synes virkelig, at det var en lang start. Så det var næsten en lettelse, da de kørte til sidst, selvom vi ikke fik dem med, som vi havde håbet på, siger han.

Etapen blev vundet af Philippe Gilbert, der i en hård finale med flere korte og meget stejle stigninger kørte fra alt og alle i udbruddet.