Vuelta a España

14. etape - San Vicente de la Barquera > Oviedo | Vuelta a España 2019

14. etape, Vuelta a España 2019 TV 2 SPORT

14. etape af Vuelta a España er flad og 188 kilometer lang. Der er start i San Vicente de la Barquera og mål i Oviedo.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 188 km
  • Etapen køres lørdag 7. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.46
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Sidste kilometer, 14. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Sam Bennett og Fernando Gaviria

Efter at have siddet mange dage og bandet de baskiske stigninger lang væk burde der endelig være en chance for sprinterne. Dagens etape løber oppe langs den spanske nordkyst og har mål i den tidligere fodboldspiller Peter Møllers by Oviedo.

Med lidt over 20 kilometer til mål rundes toppen af dagens eneste kategoriseret stigning, men med sine 3,5 procent i snit over 8 kilometer burde den ikke volde sprinterne problemer. Derfor vil alt andet end en massespurt være en falliterklæring fra sprinterholdenes side.

Efter nogle hårde dage for klassementsfolkene og nogle endnu hårdere i vente de næste par dage gælder det om at spare så meget som muligt på kræfterne. Dog uden at være fuldstændig ukoncentreret. Det er ofte, når man slår hovedet lidt fra, at de dumme styrt kan ske. Et styrt i forplejningszonen på en dag som denne kan gøre, at du de næste par dage sidder lidt skævt på cyklen. Se bare på historien med Thibaut Pinot i Touren, hvor han fik et styr ind i låret, som gjorde, han fik et kæmpe trælår. Han gik på få dage fra at være flyvende, til end ikke at kunne sidde med gruppetoen.

Vejret kan også være en udfordring en dag som denne. Rytterne kører ud til Biscayen, og som alle, der har læst Rasmus Klump, ved, så er det et område med meget omskifteligt vejr. Hvis det begynder at stå ned i stænger, kan de til tider snørklede kystveje blive en udfordring. Alt tyder dog på en rolig dag, hvor et par udbrydere får et lille hul, bliver hentet ved tikilometermærket, og det hele afsluttes med en massespurt.