Vuelta a España

- En stor dag for slovensk cykelsport, siger Roglic

Slovenien har stor succes i dette års Vuelta a España, og fredag endte de på første- og andenpladsen på den hårde bjergetape.

Historisk set er Slovenien ingen sværvægter inden for professionel cykelsport, men i øjeblikket har de sat sig solidt på Vuelta a España.

På 13. etapes hårde bjergetape blev det således til en dobbelttriumf for landet med lige over to millioner indbyggere. Her vandt Tadej Pogacar etapen lige foran Primoz Roglic, som fører løbet samlet.

- Det var en hård kamp (mellem favoritterne, red.), og det var godt for slovensk cykelsport i dag, siger Primoz Roglic.

Den 29-årige Jumbo-Visma-rytter tog tid på samtlige konkurrenter ud over Pogacar fredag og fører nu Vueltaen med to minutter og 25 sekunder foran Alejandro Valverde.

Sammen med sin landsmand satte han de andre til vægs op ad Los Machucos’ stejle stigningsprocenter. Med den overlegne kørsel ser han ud til at være den helt store favorit til sejren i Madrid, men selv har han travlt med at lægge en dæmper på.

- Det er en fordel (tidsforskellen, red.), men vi er langt fra mål, og der er stadig nogle hårde dage i vente.

Pogacar peger på Roglic

Tadej Pogacar er ni år yngre end Roglic, og den kun 20-årige slovener har været den stærkeste klassementsrytter på de seneste bjergetaper, hvor han fredag tog sin anden etapesejr i løbet.

Alligevel tror han ikke på, at han har, hvad der skal til for at slå sin landsmand i den samlede stilling.

Kan du vinde Vueltaen?

- Det tror jeg ikke. Jeg synes, at Primoz holder fast i den røde trøje rigtig flot.

Pogacar hoppede med dagens flotte etapesejr op på tredjepladsen i sin første Grand Tour.