Vuelta a España

Fuglsang ser muligheder for udbrud på hård etape

Jakob Fuglsang ser gode muligheder i fredagens etape, der byder på hele syv stigninger. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsang har forsøgt at spare så mange kræfter som muligt de seneste dage. Det kan give mulighed for udbrud på 13. etape.

Hele syv stigninger venter rytterne på Vuelta a Españas 13. etape.

De mange stigninger vil uden tvivl kunne mærkes i benene hos rytterne og gøre det til en hård dag. Det kan være en fordel for Jakob Fuglsang.

- Efter hvad jeg har hørt, skulle etapen være endnu hårdere end den i går. Det kan måske være, at der er mulighed for at gå i udbrud. Vi får at se, siger han.

Torsdagens 12. etape bød på fire korte og stejle stigninger, men der blev kørt voldsomt stærkt og angrebet konstant i løbet af de første 100 kilometer. Derfor faldt der aldrig rigtig for alvor ro over etapen.

Alligevel forsøgte Jakob Fuglsang igen at spare på kræfterne så vidt som muligt, så han er klar, når chancen byder sig.

- For mit vedkommende gælder det om også at spare lidt og lade være med at køre mig selv i kælderen. I princippet hver eneste dag. For at bygge lidt på formen og så også for at spare kræfter til de kommende dage, siger han.

Niklas Eg vil også afsted

Forud for torsdagens etape bebudede Niklas Eg, at han ville forsøge at komme i udbrud. Undervejs på etapen gjorde han også forsøget, men det lykkedes ikke i, hvad der var en ren angrebsfest.

Derfor er blikket rettet mod at komme i udbrud på fredagens etape i stedet.

- Der bliver også et forsøg på at komme i udbrud igen, siger han.

Du kan se med fra 13. etape på TV 2 SPORT fra klokken 14.30.