Cykling

Kender ikke VM-ruten - men multitalent ser sig selv som favorit

Mathieu van der Poel pønser på et stort VM-resultat. David Stockman / Ritzau Scanpix

Mathieu van der Poel er verdensmester i cykelcross og europamester i mountainbike. Senere på måneden vil han vinde VM-titlen i landevejscykling.

Han er allerede dobbelt verdensmester i cykelcross, 24-årige Mathieu van der Poel.

Og hollænderen tror på, at han i år også kan blive det på landevejen.

- Jeg vil selvfølgelig være blandt storfavoritterne til verdensmesterskaberne, erkender Mathieu van der Poel over for Het Nieuwsblad.

- Det er ikke ulogisk efter det forår, jeg har haft, forklarer han.

Her har Mathieu van der Poel taget syv sejre - heriblandt i klassikeren Amstel Gold Race og semiklassikerne Dwars door Vlaanderen og De Brabantse Pijl. Og det endda for Corendon-mandskabet, der er prokontinentale og gør sig på cykelsportens næstøverste niveau.

Det skal desuden med, at Mathieu van der Poel stadig satser på cykelcross-disciplinen, hvor han tidligere på året blev verdensmester for anden gang. Derfor havde han blot 19 løbsdage på landevejscyklen i 2019.

Storfavorit uden at kende ruten

Men nu pønser Mathieu van Poel altså på et stort VM-resultat, hvorfor han droppede verdensmesterskaberne i mountainbike sidste weekend og forkorter cykelcrosssæsonen til vinter.

- Du er nødt til at træffe valg. Verdensmesterskaberne i Yorkshire er skræddersyet til mig, og det sker ikke hvert år, siger Mathieu van der Poel.

- Nogle gange er verdensmesterskaberne virkelig flade eller, som næste år, virkelig for klatrerne. Jeg er nødt til at tage chancen nu, tilføjer han.

Det siger hollænderen, selvom han faktisk ikke rigtigt kender ruten i Yorkshire.

- Men jeg tror, det er rute for en Amstel Gold Race-type rytter, så jeg forstår, hvorfor jeg regnes blandt favoritterne, siger Mathieu van der Poel.

Den 24-årige hollænder er foruden verdensmester i cykelcross også europamester i mountainbike fra i år.

Han har en landevejskontrakt med Corendon-holdet gældende til og med 2022-sæsonen.