Stjerne frygtede for karrieren efter voldsomt Tour-styrt

Wout van Aert styrtede på enkeltstarten under årets Tour de France og tilbragte efterfølgende næsten to uger på hospitalet.

Belgiske Wout van Aert måtte udgå af årets Tour de France, efter han på 13. etape røg i asfalten i et sving.

Her blev han liggende i flere minutter, og det viste sig, at han blandt andet havde pådraget sig et dybt kødsår i det ene ben.

Derfor blev styrtet slutningen på Wout van Aerts første Tour de France, men faktisk frygtede belgieren, at det kunne have fået meget større konsekvenser.

- Det styrt kunne have endt min karriere, siger Wout van Aert til det hollandske medie Het Laatste Nieuws.

Belgieren blev fragtet direkte til hospitalet, hvor han blev opereret kort tid efter. Men operationen var ikke tilstrækkelig, og derfor måtte han endnu en gang på operationsbordet.

- De havde simpelthen efterladt en sene, som om det ville være helt fint. På den ene side forstår jeg godt, hvordan det skete, men sådan en skade er altså ikke almindelig, og ikke alle har den ekspertise, fortæller Wout van Aert.

Det belgiske stjernefrø har ikke kørt cykelløb, siden han styrtede den 19. juli under Tour de France.

Har stadig mén efter styrtet

Wout van Aert er godt i gang med sin genoptræning, men han ved fortsat ikke, hvornår han kan være tilbage på cyklen.

Belgieren er da heller ikke kommet sig hundrede procent efter styrtet i juli.

- Det går stadig ikke så godt med at gå på trapper eller gå lange ture, men få hundrede meter kan jeg godt klare. Jeg kan også køre bil igen. Mit liv er ganske normalt, fortæller den 24-årige cykelrytter til Het Laatste Nieuws.

Wout van Aert er tredobbelt verdensmester i cykelcross, men han er endnu ikke sikker på, om han bliver klar til cykelcross-sæsonen denne vinter.