Tidligere Vuelta-vinder udgår efter smerter

Fabio Aru har forladt løbet inden 13. etape i Vuelta a Espana, da han ikke kan restituere ordentligt.

Dette års Vuelta a Espana er blevet en profil fattigere, da UAE Emirates’ Fabio Aru har valgt at forlade løbet.

Italieneren, der var nummer 54 efter 12. etape, stillede ikke til start på 13. etape, der går fra Bilbao til Los Machucos.

Aru forlod løbet efter flere råd fra den medicinske stab på UAE-holdet.

- Undersøgelserne viste en stor skade på min muskel, hvilket betyder, at jeg ikke kan restituere ordentligt. Situationen blev værre, så sammen med holdets medicinske stab besluttede jeg mig for at stoppe, siger Fabio Aru til holdets hjemmeside.

- Jeg er ked af, at jeg må trække mig, men når man tænker på situationen, ville det være utænkeligt at fortsætte.

Fabio Aru vandt Vuelta a Espana i 2015 foran Joaquim Rodriguez og Rafal Majka.

Italienerens Vuelta startede ikke på den bedste måde, da han styrtede på holdtidskørslen på 1. etape, hvor næsten alle holdets ryttere var nede.

Tadej Pogačar er nu UAE’s bedste mand i klassementet, da han lige nu indtager femtepladsen.

Disse ryttere er udgået af Vuelta a España

  1. Mickael Delage

   Mickael Delage var den første rytter, der forlod årets Vuelta. Franskmanden måtte opgive at stille til start på 3. etape, da han var blevet syg. Det var blandt høj feber, der var en hindring for ham.

  2. Steven Kruijswijk

   Jumbo-Visma kom til Vuelta a España med drømme om at vinde løbet, men de led et gevaldigt knæk, da profilen Steven Kruijswijk forlod løbet på 4. etape.

    

   Hollænderen måtte udgå med knæproblemer efter et styrt på 1. etape. Det var en holdtidskørsel, hvor fire Jumbo-Visma-ryttere røg i asfalten på grund af noget vand på vejen. 

    

   Steven Kruijswijk var en af dem og tre etaper senere måtte han altså opgive drømmen om at vinde Vueltaen i 2019.

  3. Gregor Mühlberger

   På 5. etape steg østrigske Gregor Mühlberger af cyklen og forlod løbet. Efterfølgende har han på Twitter forklaret, at hans krop ikke kunne følge med.

    

   Derfor så han ingen anden udvej end at sige farvel til årets Vuelta, så han kunne tage hjem for at give kroppen ro og genoptræne.

  4. Víctor De La Parte

   Víctor De La Parte var involveret i massestyrtet på 6. etape, som gjorde, at han ikke kunne fortsætte i løbet. 

    

   Undersøgelser har siden vist, at den 33-årige rytter har brækket et ribben samt sit ene skulderblad, og det betyder, at han ikke kommer i aktion mere i denne sæson.

  5. Nicholas Roche

   Team Sunweb-rytteren Nicholas Roche var en af de mange ryttere, der var involveret i massestyrtet på 6. etape. Ireren, der undervejs i løbet havde førertrøjen, kunne ikke køre videre og blev fragtet til hospitalet.

    

   Her viste det sig, at ireren slipper uden brud - men han var alligevel dybt skuffet over sit exit i den spanske Grand Tour:

    

   - Der er ikke så meget at sige. Jeg tror, det er en af de største skuffelser i min karriere. Jeg har arbejdet så hårdt for at komme tilbage på det her niveau, og det var en ny mulighed for at vise, at jeg var tilbage på det her niveau, lyder det fra Nicholas Roche på holdets hjemmeside.

  6. Hugh Carthy

   6. etape var et sandt mareridt for EF Education First, da fem ud af otte ryttere var i asfalten, herunder Tejay van Garderen, Rigoberto Urán og Hugh Carthy.

   Hugh Carthy var ikke i stand til at cykle videre, da han havde brækket sit venstre kraveben.

  7. Rigoberto Uran

   EF Education First-rytteren Rigoberto Uran var nummer seks i klassementet, inden han på 6. etape måtte vinke farvel til Vueltaen og klassementsdrømmene.

    

   I et massestyrt, hvor hele fem EF Education First-ryttere var i asfalten, pådrog colombianeren sig et brud i venstre kraveben, som han har haft problemer med i løbet af sæsonen. 

    

    

  8. Davide Formolo

   Davide Formolo var ligeledes involveret i massestyrtet på 6. etape, men han formåede alligevel at gennemføre etapen.

    

   Han stillede dog ikke til start ved 7. etape, da han havde for store smerter i højre side af sit bækken til at fortsætte.

  9. Tejay Van Garderen

   Tejay van Garderen var endnu en af de ryttere, der var i asfalten på 6. etape. Amerikaneren styrtede på en nedkørsel kort før mål, men fuldførte etapen og kørte over målstregen som sidste mand.

    

   Styrtet kostede dog Tejay van Garderen en brækket finger, og det fik ham på 7. etape til at stige af cyklen og forlade Vuelta a España.

  10. Phil Bauhaus

   Den tyske sprinter udgik på 9. etape.

  11. Benjamin Thomas

   Den franske enkeltstartsmester, Benjamin Thomas, måtte droppe at stille til start på 12. etape på grund af sygdom.

  12. Fabio Aru

   Den tidligere vinder af løbet Fabio Aru stillede ikke til at start på 13. etape. Det bekræftede løbet kort inden etapestart.

  13. Domingos Goncalves

   På grund af maveproblemer stillede portugiseren fra Caja Rural ikke til start.

  14. Luka Mezgec

   Massestyrtet med en kilometer til mål til umiddelbart hårdest ud over sloveneren. Han kunne ikke gennemføre etapen og blev kørt væk i ambulance, og her blev det konstateret, at han har brækket hoften.

  15. Patrick Bevin

   CCC Teams Patrick Bevin har trukket sig fra Vueltaen, men det er hverken på grund af sygdom eller skade. Bevin ønsker at få den bedst mulige forberedelse til VM i landevejscykling i Yorkshire senere i september. 

  16. Jesper Hansen

   Den 28-årige dansker Jesper Hansen måtte stå af cyklen under 15. etape på grund af sygdom. Ondt i halsen og træthed stoppede Cofidis-rytteren. Du kan læse mere om det her.

  17. Brian van Goethem

   Hollandske Brian van Goethem måtte også forlade den spanske cykelløb på grund af sygdom. Lotto-Soudal-rytteren forklarede i et tweet, at han ikke havde kræfter i benene.

  18. Jesus Herrada

   Spanske Jesús Herrada fik ellers en fornem start på Vuelta a España, da han vandt 6. etape foran Dylan Teuns. Men Cofidis-rytteren blev syg og valgte derfor at udgå forud for 17. etape.

  19. Amanuel Ghebreigzabhier

   Team Dimension Datas eritreiske Amanuel Ghebreigzabhier måtte udgå under Vueltaens 18. etape. Ghebreigzabhier styrtede under et udbrud og blev kørt til hospitalet, men har ifølge holdet ikke pådraget sig nogen alvorlige skader.

  20. Vasil Kiryienka

   Det er stadig uklart, hvorfor den hviderussiske Vasil Kiryienka udgik under dagens etape. Team INEOS har lovet at komme med en forklaring. 

  21. Tony Martin

   Den tyske tempospecialist Tony Martin udgik efter et stort styrt i den forreste del af feltet på 19. etape. Martin blev kørt direkte på hospitalet, men Jumbo-Visma skriver, at han har det godt efter omstændighederne. 

  22. Marco Marcato

   Marco Marcato udgik ligesom Tony Martin efter det stor styrt på 19. etape. UAE-Team Emirates har endnu ikke offentliggjort omfanget af Marcatos styrt.