Vuelta a España

15. etape - Tineo > Santuario del Acebo | Vuelta a España 2019

15. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

15. etape af Vuelta a España er en bjergetape og 154,4 kilometer lang. Der er start i Tineo og mål i Santuario del Acebo.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 154,4 km
  • Etapen køres søndag 8. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 13.18
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Favoritter: Tadej Pogacar og Nairo Quintana

Sidste kilometer, 15. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

En klassisk opbygget bjergetape med fire bjerge på programmet. Det gør en forskel, om du kun skal køre et enkelt bjerg, eller om der er flere på menuen. Etaper som disse handler også meget om den akkumulerede træthed, så selvom der måske ikke bliver kørt voldsomt stærkt på anden stigning, sidder den i benene. Den afsluttende stigning op til Puerto del Acebo er ny i Vuelta-sammenhæng, og efter mine oplysninger også generelt i cykelløbssammenhæng. Med en længde på små 8 kilometer og små 10 procent i snit, er det en led sag. Den er lidt længere og lidt stejlere end Plance des Belles Filles, som ellers er noget af det stejleste, der bliver kørt i Tour de France.

Der er nogle ryttere, der fortrækker mange bjerge fremfor få, da de kan yde de samme watt stigning efter stigning, mens andre ryttere mister ti watt per stigning. Jeg var selv en rytter, der stort set kunne køre de samme watt hele dagen. Derfor sad jeg ofte på yderste mandat på første bjerg, havde det lidt bedre på andet, og så pludselig på tredje blev rytteren, der havde angrebet på første bjerg, siddende nede ved billerne og senere sat.

Denne etape er også skræddersyet til at sende folk ud foran som forposter. Således at der allerede på næstsidste stigning kan blive angrebet. Forposterne kan vente og føre en kaptajn hen til foden af sidste stigning. Dette trick så vi blandt andet udført på etapen til Prat d’Albis i Tour de France. Movistar er dog ikke det eneste hold, der kan finde ud af den manøvre, så de eller det hold, der vil kontrollere etapen, skal snøre cykelskoene fra start. Dette er en etape, der kan vende op og ned på klassementet. Man kan vinde stort, men i den grad også tabe stort.