Cykling

Froome tilbage på hospitalet efter uheld med køkkenkniv

Chris Froome var i sidste uge tilbage på cykelsadlen for første gang, siden han styrtede voldsomt i juni. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Chris Froomes comeback til cyklen har lidt et knæk, da han igen er havnet på operationsbordet efter en uheldig episode med en køkkenkniv.

Dette er ikke mit år’ er ordene fra Chris Froome, efter han fredag aften blev opereret i tommelfingeren.

En episode i hjemmet kostede Froome en seneskade i tommelfingeren, hvilket falder efter et længere skadeshelvede for den britiske cykelrytter.

Tilbage i juni kom Froome alvorligt til skade under Criterium du Dauphine, og det er først for nyligt, at briten er kommet tilbage på cyklen.

Froome, der har vundet Tour de France fire gange, har selv forklaret episoden på Instagram:

- På åndsvag vis skar jeg min tommelfinger med en køkkenkniv, og jeg måtte gennemgå en operation for at sætte senen sammen igen i går aftes (fredag aften, red.). Jeg kan ikke give thumbs-up de næste par uger. Dette er ikke mit år. Kan ikke vente til 2020, skriver Chris Froome.

Det er stadig uvist, hvornår Froome er tilbage på cyklen og kan konkurrere igen.

Selvom 2019 har været et svært år for Froome på grund af skader, så har han alligevel vundet en Grand Tour.

Han blev nemlig tilbage i juni tildelt sejren fra 2011-udgaven af Vuelta a España, da løbets oprindelige vinder, Juan José Cobo, blev taget for doping.

Den 34-årige cykelrytter har samtidigt meldt ud, at det store mål i 2020 er Tour de France.

Her kan han vinde løbet for femte gang, hvilket vil skrive Froome i historiebøgerne. Kun en håndfuld af ryttere har nemlig vundet Tour de France fem gange.