Cykling

Tour-dansker dropper VM: - Jeg er bare træt hele tiden

Mads Würtz Schmidt har svært ved at finde motivation for tiden. Derfor har han meddelt landstræner Anders Lund, at han bør blive fravalgt til VM.

2019 har været et stort år for Mads Würtz Schmidt, der blandt har fået sin debut i Tour de France og var kaptajn for et sammensat dansk hold i PostNord Danmark Rundt.

Men de mange løbsdage har taget hårdt på den 25-årige dansker.

Derfor talte han forleden med landstræner Anders Lund, hvor han bad landstræneren om at se bort fra ham til VM.

- Jeg kan ikke holde fokus derhjemme, og jeg har ikke rigtig motivation til at komme ud at træne længere. Jeg er bare træt hele tiden, så jeg trænger snart til at slutte sæsonen af og holde noget fri.

- Det er også derfor, at jeg ikke vil tage pladsen fra en anden til VM, for der er nogen, der kommer til at sidde med meget mere motivation, og som bare generelt er mere friske end mig, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Danskeren, der kører for Team Katusha–Alpecin, har i de seneste måneder haft et stramt på program.

Siden Tour de l'Ain i slutningen af maj har danskeren nærmest ikke haft en løbspause. Siden da har han blandt andet kørt Criterium du Dauphine, DM, Tour de France, EM og PostNord Danmark Rundt.

Den pressede løbskalender har resulteret i, at den 25-årige dansker har haft svært ved at komme til hægterne igen.

- Jeg skulle have haft pause efter PostNord Danmark Rundt for at komme mig, så VM ville være en mulighed. Men holdet er så presset på grund af mangel af ryttere, så jeg fik ikke nogen pause: Jeg blev sendt videre til et nyt cykelløb.

- Det tager bare på energien, for jeg havde ligesom presset citronen for at være helt skarp til PostNord Danmark Rundt. Det tager bare mental energi at skulle holde fokus i så lang tid. Lige pludselig – det var fra den ene dag til den anden – så bum, så var jeg sgu færdig, forklarer Mads Würtz Schmidt.

I PostNord Danmark Rundt, der sluttede 25. august, blev Mads Würtz Schmidt nummer 33 – og det var allerede efter det etapeløb, at beslutningen om at fravælge VM for alvor blev aktuel.

Jeg vil hellere holde fri lige nu, end jeg vil ud at cykle. Det lyder måske forkælet, når jeg er professionel cykelrytter

Mads Würtz Schmidt, Team Katusha-Alcepin

Manglende pause blev afgørende for VM-fravalg

Efter PostNord Danmark Rundt begyndte trætheden for alvor at presse på hos Mads Würtz Schmidt, der havde svært ved at finde motivationen.

Den 25-årige dansker overvejede længe, om han skulle melde fra til VM. Han forsøgte at overbevise sig selv om, at han nok skulle blive klar, hvis han bare gav det mere tid og fik en pause. Men det skete altså ikke.

- Det er helt normalt, at man til sidst på sæsonen begynder at blive lidt træt af at sidde på cyklen – og det har også været en rigtig intensiv periode for mig i lang tid.

- Det skete efter PostNord Danmark Rundt. Der faldt jeg bare sammen. Der kunne jeg godt mærke, at nu trænger jeg til at slappe af, fortæller Mads Würtz Schmidt, der lørdag stiller til start i Tour of Britain.

- Jeg vil hellere holde fri lige nu

Tour of Britain bliver kørt i perioden 7.-14. september, og Mads Würtz Schmidt ser frem til at få overstået det engelske etapeløb. Faktisk håber danskeren, at det bliver hans sidste løb i sæsonen.

- Jeg vil hellere holde fri lige nu, end jeg vil ud at cykle. Det lyder måske forkælet, når jeg er professionel cykelrytter, og når det er mit arbejde.

- Men når man er så sent på sæsonen, har kroppen også bare brug for hvile, og det samme har hovedet. Hvis jeg får lov til at holde fri i tre uger efter England Rundt (Tour of Britain, red.), vil det eneste, jeg tænker på, være at komme ud på cyklen, forklarer Mads Würtz Schmidt og afslutter:

- Jeg kommer i hvert fald selv til at presse lidt på, at vi siger, at det var det for i år og så allerede nu begynde at fokusere på næste år.

Også i 2020 kører Mads Würtz Schmidt for Team Katusha-Alcepin, som han har været hos siden 2017.