Cykling

Breschel ser frem til ny rolle: - Jeg ved det hele, men skal lære alt

Matti Breschel ser frem til sin nye rolle. TV 2 SPORT

Matti Breschel kunne ikke forestille sig et liv uden cykelsport, og derfor ser han frem til rollen som sportsdirektør.

Efter 14 år som professionel cykelrytter offentliggjorde Matti Breschel 12. august, at han stopper sin aktive karriere.

Fredag havde han så første dag i sit nye job i sportsdirektørbilen hos EF Education First, da 13. etape ventede i Vuelta a Espana.

Jeg ved det hele, men skal lære alt

Matti Breschel

Og det fandt han interessant, selvom livet på cyklen stadig trækker lidt.

- Det var spændende. Vi havde en rytter i udbruddet, og jeg fik lov til at snuse lidt til det deroppe og så løbet fra en anderledes vinkel end hvad, jeg har været vant til. Jeg vil sige, jeg savner faktisk lidt at sidde på cyklen, men det var spændende, siger Matti Breschel til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, jeg kan få et godt forhold til rytteren i stedet for at distancere sig fra rytteren og være direktøren og ham med alt ansvaret. Jeg tror måske, jeg kan have lidt mere venskabelige samtaler med rytterne.

Ud over EF Education First har Breschel kørt for Team CSC, Rabobank og Astana i en professionel karriere, der begyndte på Bjarne Riis' hold tilbage i 2005.

Der er mange ting, jeg lige skal finde ud af og prøve at placere det oppe i mit hoved

Matti Breschel

"Tanken er en lille smule skræmmende"

Den 35-årige veteran kørte i søndags sit sidste løb som aktiv, da han var med til at hjælpe holdkammeraten Sep Vanmarcke til sejr i Bretagne Classic.

Og nu er han tilbage i sportsdirektør-bilen, da han ikke kan forestille sig et liv uden cykling.

Du skifter jo et liv på landevejen ud med et liv på landevejen. Hvorfor ikke hjem og hygge dig med fruen og alle dine børn?

- Det tror jeg ikke, at jeg ville kunne finde ud af. Tanken er en lille smule skræmmende. At hoppe af toget og så se feltet fortsætte uden at være en del af det selv. Det var lidt en uhyggelig tanke for mig, så at få lov til stadig at være en del af det og få lov til at rejse med holdet og lugte lidt til savsmuldet i manegen ser jeg frem til.

Breschel forklarer, at han nu skal have en licens på et sportsdirektørkursus i Schweiz. Når det er på plads, kan han få lov til at køre bilen og arbejde officielt som sportsdirektør.

- Udover det, er der rigtig meget, jeg skal lære. Jeg ved det hele, men skal lære alt. Der ligger rigtig meget forberedelse og også meget logistik – og det er nok her, min svarhed ligger. Så der er mange ting, jeg lige skal finde ud af og prøve at placere det oppe i mit hoved. Det er også derfor, jeg er her til Vueltaen. Det er for at lære, siger Breschel.

Med 22 professionelle sejre er Matti Breschel en af dansk cykelsports mest vindende ryttere i nyere tid, og cv'et tæller også både en sølv- og en bronzemedalje fra VM.