Vuelta a España

Sprinter kørt væk i ambulance - udgår med brækket hofte

Afslutningen på 14. etape af Vuelta a España blev skæmmet af et massestyrt, hvor specielt Luka Mezgec kom slemt til skade.

Imens irske Sam Bennett lørdag spurtede sig til endnu en etapesejr i Vueltaen, røg adskillige ryttere ned i et stort styrt med en kilometer til målstregen. Værst gik det ud over sprinteren Luka Mezgec.

Sloveneren blev liggende længe på asfalten, inden han blev lagt på en båre og kørt til hospitalet. I første omgang lød meldingen, at han havde slået sin hofte og albue, hvilket hans hold senere slog fast på Twitter.

- En scanning har desværre bekræftet, at Luka Mezgec har en fraktur i sin højre hofte. En operation vil ikke være nødvendig, skriver Mitchelton-SCOTT, mens sportsdirektør Julian Dean uddyber i en pressemeddelelse:

- I Grand Tours må du prøve at komme videre fra den slags. Vi ved, Luka er okay, og vi er sikre på, at Luka ikke kunne ønske sig mere, end at drengene kæmper videre og prøver på noget de næste par dage.

Selvom en operation ikke er nødvendig grundet frakturens placering, vil Luka Mezgec være tvunget til at ligge ned i op til tre uger. Han kan dog forlade hospitalet allerede nu, og holdet oplyser, han vil blive kørt hjem i en ambulance.

Den 31-årige sprinter var Mitchelton-SCOTTs håb på de flade etaper, hvor han inden lørdagens etape havde hentet en tredje- og fjerdeplads på 3. og 4. etape.

Andre større navne som Alejandro Valverde (Movistar) og Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) var også involveret i styrtet, men de kunne selv rulle over målstregen.