Vuelta a España

Vuelta-dansker udgår efter sygdom

Jesper Hansen er ude af dette års Vuelta a España efter sygdom på flere af de foregående etaper.

Dette års Vuelta a España er blevet en dansker fattigere.

Jesper Hansen, der kører for Cofidis-holdet, er nemlig stået af cyklen undervejs på 15. etape.

Det sker efter flere dage, hvor den danske bjergrytter har haft problemer med sygdom, som han ikke rigtig kunne komme sig over.

Det fortalte han inden starten på 15. etape til TV 2 SPORT.

- Det kører ikke rigtig lige for tiden. Jeg er ikke kommet af med det sidste sygdom, og jeg bliver mere og mere træt. I går (lørdag, red.) var egentlig en relativ nem dag, men jeg havde det ikke så godt, sagde han inden etapen.

- Jeg skal bare følge efter og se, hvordan det går. Bliver jeg ved med at have det dårligt, kan det godt være en dag, hvor man udgår. Jeg har problemer med ondt i halsen og er snottet og træt. Jeg ved ikke, hvad det er. Når kroppen bliver belastet sådan, er det svært at blive rask igen.

Inden søndagens etape var han nummer 78 i den samlede stilling efter at have kørt løbet som hjælper for holdets spydspidser.

Andendivisionsholdet Cofidis har indtil videre haft en vellykket Vuelta med etapesejr til Jesus Herrada og med en enkelt dag i førertrøjen til Nicolas Edet.

Dermed er det Niklas Eg, Jakob Fuglsang og Casper Pedersen, der er de danske ryttere tilbage i løbet.