Vuelta a España

16. etape - Pravia > Alto de La Cubilla. Lena | Vuelta a España 2019

16. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

16. etape af Vuelta a España er en bjergetape og 144,4 kilometer lang. Der er start i Pravia og mål i Alto de La Cubilla. Lena.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 144,4 km
  • Etapen køres mandag 9. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 13.28
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

Favoritter: Sergio Higuita og Jakob Fuglsang

Sidste kilometer, 16. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Efter en rigtig hård anden uge af Vueltaen glæder feltet sig helt sikkert til morgendagens hviledag. De skal dog lige have overstået endnu en hård etape. Det er altid anderledes at køre to hårde bjergetaper i træk fremfor at have lettere dage imellem. Nogle ryttere har måske gravet lidt for dybt i går og kommer til at betale prisen i dag. Vi skal kun tilbage til Tour de France i år for at finde flere eksempler på dette, blandt andre Rigoberto Uran, som smed næsten 2:30 til Pinot på Prat d’Albis. Dagen efter på Tourmalet kom han stærkt tilbage på de sidste kilometer og sluttede foran Geraint Thomas. Der gik han nok lidt for meget i det røde felt for at smide 20 sekunder mindre og endte med at smide 7 gange så meget dagen efter.

De første 44 kilometer er relativt lette, men herefter er der tre bjerge indenfor de sidste 100 kilometer. Sidste stigning er sat til at være 18 kilometer lang, men det har allerede gået opad et stykke tid inden den officielle start. Den er ikke så stejl sammenlignet med meget af det andet, rytterne har kørt indtil videre i Vueltaen. Dermed minder den lidt mere om de stigninger, vi kender fra Tour de France, men de kan jo også give godt cykelløb. Det så vi i sommer.

De lidt lavere stigningsprocenter tiltaler måske lidt mere typer som Roglic fremfor de små sydamerikanske bjerggeder.

Den rytter, der har føretrøjen efter denne etape, kan meget vel også have den, når løbet slutter i Madrid på søndag.