Vuelta a España

- Bedstefar har ikke sagt sit sidste ord endnu, siger Valverde

Alejandro Valverde angreb Primoz Roglic på 15. etape, og det har han tænkt sig at blive ved med i Vueltaens sidste uge.

På TV 2 SPORT viser vi hele 16. etape og har optakt fra klokken 12.45.

Han er med afstand den ældste rytter i dette års Vuelta a España, og samtidig er han én af løbets bedste.

39-årige Alejandro Valverde ligger med en uge tilbage af årets sidste Grand Tour på en andenplads, og han går ind til de sidste etaper i fremragende form.

Det beviste han senest søndag, hvor han som den eneste af klassementsrytterne kunne følge løbets førende rytter, Primoz Roglic, hele vejen op ad den afsluttende stigning.

- Nej, bedstefar har ikke sagt sit sidste ord endnu, sagde den aldrende Valverde umiddelbart efter etapen med hentydning.

Angreb Roglic

Movistar-stjernen har to minutter og 25 sekunder op til Primoz Roglic, og søndagens kørsel giver blod på tanden til den hårde sidste uge. Han er nemlig undervejs flere gange blevet bekræftet i, at han kører rundt i Vueltaen med overskud.

- Jeg ved ikke, om jeg kæmper for at vinde Vueltaen, men jeg vil gå efter første- eller andenpladsen fra nu af.

På søndagens bjergetape forsøgte Valverde at angribe Roglic, som dog svarede igen og fulgte med.

- Det var hårdt, men for mig var det et fint tempo, siger Roglic om angrebet.

Ny mulighed for angreb

Mandag er der endnu et hårdt slag i vente, når feltet igen skal prøve kræfter med store stigninger og med en målstreg placeret på toppen af et bjerg. Her vil angreb fra Valverde og hans stærke Movistar-mandskab kunne true Roglic og Jumbo-Visma, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

- Den sidste del af etapen er supervanskelig. Hvis man vil åbne etapen udefra, er der endnu bedre muligheder, end der var på 15. etape. Det bliver måske den sværeste dag overhovedet for Jumbo-Visma, siger Brian Nygaard.