Vuelta a España

Fuglsang: - Vi mangler stadig det vigtigste mål i Vueltaen

Jakob Fuglsang helliger sig nu kampen for at sikre Astana en plads på Vuelta-podiet i Madrid.

Mandag kunne Jakob Fuglsang langt om længe strege en mangelvare fra listen: En etapesejr i en Grand Tour.

Fuglsang vandt 16. etape af Vuelta a España efter et flot soloridt på finalestigningen og tog sin første individuelle sejr i et af verdens tre største etapeløb.

Nu lader det dog til at være slut med jagten på personlig succes.

- Vi har stadig det vigtigste mål her; at hjælpe Miguel Ángel López på podiet, og jeg er klar til at hjælpe ham med alt, jeg har, siger Fuglsang i en pressemeddelelse fra Astana.

- Der er stadig to svære etaper i Vueltaens tredje uge, så vi kæmper videre.

López ligger på fjerdepladsen i klassementet, hvor han er 17 sekunder efter Tadej Pogacar på tredjepladsen. Alejandro Valverde er nummer to, 1 minut og 11 sekunder foran Astana-kaptajnen.

En del af Fuglsangs plan med rundturen i Spanien er at køre sig i form til VM, der ligger to uger efter den sidste etape i Vueltaen.

Ekspert: Valverde bliver den store taber

Men han kommer næppe til at slappe af på de sidste fem Vuelta-etaper.

- Jeg mener, Jakob er nødt til at respektere, at López overhovedet ikke er færdig. Der bliver han virkelig væsentlig. Der er så kort afstand mellem Pogacar og López nu, at den kamp ikke er overstået. Der skal han lægge et kæmpe arbejde, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard.

Slovenske Primoz Roglic ser ud til at vinde sin første Grand Tour. Mandag udbyggede han føringen til Valverde, som nu er 2 minutter og 48 sekunder efter.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kan verdensmesteren Valverde gå hen og blive den helt store taber i Vueltaens sidste uge.

- Jeg tror, Roglic vinder, og så tror jeg, at Pogacar og López henter Valverde. Han så meget slidt ud. I tredje uge har han det svært, siger Chris Anker Sørensen.

Tirsdag er der hviledag, inden Fuglsang og co. onsdag skal ud på 219,6 flade kilometer fra Aranda de Duero til Guadalajara.