Vuelta a España

Vuelta-stjerne er 'heldig med at være i live' efter styrt

Rigoberto Uran udgik undervejs på 6. etape, efter han styrtede to dage i streg. Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Rigoberto Urán var igennem en syv timer lang operation, efter han styrtede på 6. etape i Vuelta a España.

Rigoberto Urán lå på en sjetteplads i klassementet efter fem etaper i Vuelta a España.

Men et stort styrt undervejs på 6. etape sendte colombianeren i asfalten. EF Education First-kaptajnen kom aldrig tilbage på cyklen og blev kørt på hospitalet.

Jeg vil gerne takke alle for deres hilsner, for ifølge lægen er jeg heldig med at være i live

Rigoberto Urán

Her var meldingen, at han havde brækket et skulderblad og flere ribben samt punkteret sin venstre lunge. Derudover havde han også brækket sit venstre kraveben. Det stod hurtigt klart, at han skulle igennem en operation for at rette op på kravebenet, men problemerne med lunge forsinkede operationen.

Kort før midnat mandag lagde Rigoberto Urán et billede op på Instagram, hvor han skriver, at han har gennemgået et syv timer lang operation, og at han nu skal komme sig.

- Livet og cyklen har haft stor indflydelse på mig, men aldrig som i denne weekend. Efter en operation i syv timer fortæller doktoren til min familie, at puslespillet nu er komplet. Det var også et stor chok for dem, skriver Urán.

- Mit kraveben, skulderblad, ribben og ryghvirvler har det fint, og min lunge er i bedring. Nu er tålmodighed nødvendigt for, at jeg kan komme mig og komme væk herfra.

Et svært år

Styrtet, som skete inden, der var kommet tv-billeder fra etapen, sendte også Nicolas Roche, Victor de la Parte og Hugh Carthy ud af løbet.

Det var ikke første gang, Urán var en tur i asfalten, da han styrtede på 6. etape. De to foregående dage var colombianeren nemlig også nede.

Stor set hele EF Education-holdet stod ude i venstre vejkant efter styrt. Nogle var styrtet, andre ventede. Kaptajn Uran var nede. Video: Malthe Henriksen

Det er heller ikke første gang, at den 32-årige rytter har været på hospitalet i denne sæson. Urán styrtede i Paris-Nice, måtte udgå af løbet og blev senere opereret for et brækket kraven.

- Det har været et svært år. Jeg vil gerne takke alle for deres hilsner, for ifølge lægen er jeg heldig med at være i live, slutter Urán på Instagram.

Urán, der sluttede på en syvendeplads i Tour de France, forventes at vende tilbage til cyklen i næste sæson.