Vuelta a España

17. etape - Aranda de Duero > Guadalajara | Vuelta a España 2019

17. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

17. etape af Vuelta a España er flad og 219,6 kilometer lang. Der er start i Aranda de Duero og mål i Guadalajara.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Flad
  • Længde: 219,6 km
  • Etapen køres onsdag 11. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 11.49
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 17. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Sam Bennet og Fernando Gaviria.

Rytterne har god mulighed for at få gang i benene efter hviledagen på den længste etape af årets Vuelta. Rytterne kører op på det plateau, der dækker meget af den centrale del af Spanien. Så selvom rytterne er oppe i 1380 meters højde undervejs, er det nok Vueltaens fladeste etape. Så selvom der er mange kilometer, hvor sprinterholdene skal føre, er det en gylden mulighed for en massespurt.

Det er et område, hvor det ofte kan blæse, og hvor der flere gange igennem Vueltaens historie er blevet kørt sidevind. På en etape i 2013-udgaven af Vueltaen var det faktisk os, der startede løjerne med 20 kilometer til mål. Der fik vores klassementsmand, Nicolas Roche, halvandet minut ud af det til flere af sine konkurrenter blandt andre Pozzovivo. Den tid, han fik denne dag, gjorde, at han lige nøjagtigtig kunne holde Pozzovivo bag sig. Men der er som sagt talrige andre eksempler på ryttere, som har mistet tid på en sidevindsetape i Vueltaen.

I tredje uge er det lettere at splitte feltet i sidevind end i første uge. Der er mange folk, der er fuldstændigt færdige og slipper hjulet relativ nemt; det gør de ikke i første uge. Der er aldrig garanti for sidevind, men det skulle undre mig meget, hvis der alligevel ikke skulle blive kørt på et tidspunkt. Selvom der bliver kørt sidevind, skal det nok blive en sprinter, der sejrer alligevel, da disse jo er ganske habile ud i netop sidevindskørsel.