Vuelta a España

18. etape - Comunidad de Madrid. Colmenar Viejo > Becerril de la Sierra | Vuelta a España 2019

18. etape, Vuelta a España 2019. TV 2 SPORT

18. etape af Vuelta a España er en 177,5 kilometer lang bjergetape. Der er start i Comunidad de Madrid. Colmenar Viejo og mål i Becerril de la Sierra.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 177,5 km
  • Etapen køres torsdag 12. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.40
  • Forventes i mål kl. 17.35

Afslutningen

De sidste kilometer, 18. etape.
TDF 2019 Chris Anker Sørensen

Favoritter: Gianluca Brambila og Tao Geoghegan Hart.

Etapen slutter fladt, men inden det har rytterne skullet passere fire førstekategoristigninger. Det er en rigtig hård dag og kan sammenlignes med 20. etape af Vueltaen i 2015. Stigningerne er i hvert fald de samme, selvom start og mål er andre steder. På denne etape tog Fabio Aru trøjen fra Dumoulin, og ikke nok med, at han mistede trøjen, røg han ned på en sjetteplads. Jeg husker det som en relativt vild etape, så lad os håbe, den også bliver det.

Endnu engang er det ikke jordens stejleste stigninger. Til gengæld er de alle sammen over 10 kilometer lange. Dermed er det mange gange undervejs, rytterne skal op i det røde felt i lang tid ad gangen. Det kan koste til sidst. En anden faktor er også det med at få spist og drukket nok. Hvis du misser en flaske på toppen af en stigning, kan du først få en nede i bunden af nedkørslen, og så kan skaden allerede være sket.

Denne etape er som skræddersyet til at lave angreb langt udefra med dit hold. Løbet nærmer sig sin afslutning, og mange ryttere ved, at det er nu eller aldrig, hvis podiet skal blive en realitet. Jo tættere rytterne kommer på Madrid, jo mere er de også villige til at satse. Hvis Andorra-etapen var kongeetapen, er dette dronningetapen.