Vuelta a España

Nairo Quintana forklarer Vuelta-nedtur

Den colombianske Movistar-rytter er dumpet ned på en samlet 6. plads i Vueltaen og er mere end syv minutter efter den førende rytter, Primoz Roglic.

Nairo Quintanas Vuelta a España 2019 har indtil videre været en følelsesmæssig rutsjebanetur.

Første havdel af etapeløbet startede nærmest perfekt for den colombianske cykelrytter med en sejr på 2. etape og én dag i den røde føretrøje efter den bjergrige 9. etape omkring Andorra.

Men siden da er det kun gået én vej for den 29-årige Movistar-rytter, nedad.

Ramt af influenza

På 16. etape i mandags kom Nairo Quintana i mål langt efter de øvrige favoritter og endte med at tabe mere end to minutter til de førende ryttere som Primoz Roglic, Miguel Ángel López og holdkammeraten Alejandro Valverde.

På mandgens anden hviledag i Vueltaen forklarede Nairo Quintana, at sygdom har været en medvirkende årsag til colombianerens deroute i klassementet.

- Alt gik rigtig godt efter etapen til Andorra (9. etape red.). Men på enkeltstarten (10. etape red.) begyndte jeg at have en skidt følelse i kroppen, og for fire dage siden blev jeg ramt af sygdom. Gårsdagens etape (16. etape red.) var vanskelig på grund af den influenza, som jeg håber, snart er væk, sagde Nairo Quintana på Movistars pressemøde.

Quintana uddybede sin frustration omkring den sportslige situation i Vueltaen:

- Det er ikke rart, når der sker ting som disse. Du forbereder dig omhyggeligt, træffer alle forholdsregler for at være konkurrencedygtig, og så gør udefrakommende faktorer, såsom denne sygdom, dig ukampdygtig. Men sådan er livet, forklarede den colombianske cykelrytter.

Nairo Quintana er dumpet ned på en øjeblikkelig 6. plads i Vueltaen - 7 minutter og 43 sekunder efter den førende rytter, slovenske Primoz Roglic.

Håb endnu for Movistar

Movistar-holdet har dog ikke opgivet at jagte mere succes i Vueltaen fortalte Quintana:

- Alejandro Valverde er rigtig stærk ligesom resten af holdet så lad os se, hvad vi kan gøre i resten af løbet.

Den spanske veteran ligger nummer to i løbet - 2 minutter og 48 sekunder efter Roglic.

Desuden fører Movistar holdkonkurrencen suverænt, hvor det spanske hold ligger mere end 16 minutter foran nummer to Astana med Jakob Fuglsang og Miguel Ángel López på holdet.