Cykling

Stjerne bryder tavsheden efter mystisk Tour-exit

Verdensmester Rohan Dennis har brudt tavsheden, efter han på dramatisk vis udgik på 12. etape i Tour de France. Han har ikke kørt løb siden sit exit.

Med 80 kilometer tilbage af den kuperede 12. etape i Tour de France i juli, der gik til Bagneres-de-Bigorre, hoppede Rohan Dennis af cyklen, satte sig ind i holdbilen og forlod løbet.

Det skete bare én dag før enkeltstarten, som Rohan Dennis med sin titel som verdensmester i enkeltstart var favorit til at vinde.

Det er en mental kamp, for jeg har kun træning. Jeg har ingen løb, der kan presse mig

Rohan Dennis

For første gang siden sit exit fortæller Rohan Dennis nu selv omkring den etape, hvor hans Tour de France 2019 sluttede.

- Det var ikke planlagt. Det var ikke et stunt. Jeg talte med min manager, og vi aftalte, jeg skulle gennemføre etapen og så tage det hele efter. Jeg vidste, jeg skulle kæmpe med en masse lort på den korte bane og med nogle tilbageslag. Men jeg forventede ikke, at det ville blive så stort. Men på den lange bane var det det bedste for mig, siger Rohan Dennis til The Advertiser.

- I løbet af hele etapen tænkte jeg på alting, og det var en indre kamp i mit hoved. Og hvis nogen ikke er det rigtige sted i hovedet i en holdsport, og hvis nogen ikke er glade, er det måske også det bedste for holdet at forlade løbet. Jeg talte med mine holdkammerater på hotellet om aftenen, og de var helt ok med det.

Jeg ville virkelig gerne køre Vueltaen, men det skete åbenlyst ikke

Rohan Dennis

Rygter om exit blæst ud af proportioner

Nyheden kom pludseligt og som en stor overraskelse, efter at han ovenikøbet forsøgte at komme i udbrud i starten af etapen. Holdet gav selv en opdatering om aftenen, der gik under overskriften 'Rohan Dennis trak sig modvilligt fra Tour de France'.

Ingen fik dog nogensinde svaret på, hvorfor Rohan Dennis forlod løbet.

Rohan Dennis' tidligere holdkammerat norske Thor Hushovd forklarede dog, at han har snakket med den udgåede australier, og at det skulle være udstyrsrelateret.

Rohan Dennis (i midten) fragtes væk af sin agent og pressechef.

Rohan Dennis vil fortsat ikke bekræfte nogen af rygterne om, hvorfor han forlod det store franske etapeløb, eller om de interne forhold på Bahrain-Merida-holdet.

Men det hele er blevet meget større, end det egentlig er i virkeligheden.

- Det hele er blæst langt ud af proportioner. Jeg har læst stort set alle opslag på sociale medier, og da folk ikke fik et svar, begyndte de at skrive til min kone, siger Rohan Dennis, der var nødsaget til at deaktivere sin profil på Twitter.

Kørt sit sidste løb for Bahrain-Merida?

Rohan Dennis ved ikke, om han kommer til at køre flere løb for Bahrain-Merida i denne sæson. Han var udset til skulle køre Vuelta a Espana i disse uger, men 11 dage før 1. etape blev han pillet af startlisten.

- Jeg ville virkelig gerne køre Vueltaen, men det skete åbenlyst ikke, siger Dennis.

- Det er en mental kamp, for jeg har kun træning. Jeg har ingen løb, der kan presse mig, og hvor jeg har mål, jeg kan jagte. Vueltaen ville have været den perfekte forberedelse til VM.

Da han bliver spurgt til, om det har været den mest udfordrende periode i hans syv år lange karriere, er svaret klart:

- Ja, uden tvivl.

Rohan Dennis blev verdensmester i enkeltstart 2018.

Han har dog stadig en kontrakt med holdet i næste sæson, og lige nu ser det ud til, at han bliver, hvor han er.

- Jeg har vundet i hvert løb, hvor jeg har fået at vide, at jeg skulle vinde. Så ja, lige nu ser det ud til, jeg også vil være her i næste sæson, siger Rohan Dennis.

Natten efter at Rohan Dennis forlod Tour de France, kørte sportspsykolog David Spindler fire timer fra Girona for at samle ham op, og de kørte tilbage til Andorra.

Australieren har arbejdet sammen med psykologen efter Touren og indtil nu, hvor fokus er rettet mod VM i Yorkshire. Her går Dennis efter at forsvare sin titel som verdensmester i enkeltstart.