Vuelta a España

- Det hele var stort set planlagt på forhånd, siger tilfreds Fuglsang

Astana-kaptajn Miguel Angel Lopez hoppede en placering frem i klassementet efter at have været i offensiven på Vueltaens 18. etape.

Jakob Fuglsangs Astana-mandskab lå ikke på den lade side på Vuelta a Españas næstsidste bjergetape.

På 18. etape tog de nemlig initiativ allerede på næstsidste bjerg, Puerto de la Morcuera, hvor kaptajn Miguel Angel Lopez sendte hele sit hold frem. Da hans sidste løjtnant, Jakob Fuglsang, havde taget en hård føring og måtte slå væk, angreb colombianeren over 59 kilometer fra målstregen.

- Det hele var stort set planlagt på forhånd, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT efter etapen.

Over 59 kilometer fra målstregen angriber Miguel Angel Lopez på 18. etape. Video: TV 2 SPORT

Ude foran havde Astana placeret Omar Fraile i et udbrud. Han kunne derfor vente på sin kaptajn og føre for ham på nedkørslen. Faktisk var det ifølge Fuglsang planen, at både Luis Leon Sanchez og ham selv skulle have haft den rolle.

- Men ellers var det planlagt, at vi ville sætte os frem på stigningen, som vi gjorde, og at han så skulle forsøge langt udefra, tilføjer Fuglsang, der var træt, men havde en fin fornemmelse.

- Jeg vil sige, at jeg tror, at hele holdet var mærket efter i går (onsdag, red.). Da der først skulle åbnes, gik det fint. Så forsøgte jeg at sidde med gruppen lige efter for ikke at komme til at sidde i ingenmandsland på de her bjergveje.

Ekspert roser taktik

Smuk så Astanas taktik ud, men Lopez blev senere indhentet på nedkørslen.

Han gav dog ikke op af den grund. Efter flere angreb på etapens sidste stigning fik han sat blandt andre Nairo Quintana og Tadej Pogacar.

Astana var det mest offensive hold på etapen, og de får også ros af TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Jeg synes, de kørte et rigtig godt cykelløb. De havde lavet en plan, og jeg synes egentlig, det var en fornuftig plan, siger Chris Anker Sørensen.

Han tilføjer, at det gav god mening at angribe på næstsidste stigning, da det afsluttende bjerg ikke var lige så let at lave afstand på.

Lopez endte med at hente 59 på Quintana og Pogacar og overhale sidstnævnte i klassementet. Astana-kaptajnen er nu nummer fire 46 sekunder op til Quintana og en podieplads.