Cykling

Drama i sidevinden kan koste dyrt på 'frygtelig og grusom' etape

Feltet blev splittet i to efter få kilometer af 17. etape. Oscar Del Pozo / Ritzau Scanpix

17. etape kan meget vel komme til at spille en stor rolle på 18. etape, der byder på fire store stigninger.

På onsdagens 17. etape i Vuelta a España var det de færreste, der havde en tilnærmelsesvis rolig dag i sadlen.

Fra start blev der angrebet i sidevinden, og da stjernerytteren Nairo Quintana sad med i den forreste gruppe, blev der kørt med over 50 kilometer i timen i gennemsnit på den 219 kilometer lange etape.

Langt fra den optimale optakt til torsdagens etape, der over 177 kilometer byder på 4 stigninger i kategori 1.

- Jeg tror, der kommer en fysisk regning til mange. Der er også en anden faktor: Jeg tror ikke, der blev drukket særlig meget i dag, for det var der simpelthen ikke tid til, siger cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er gået så stærkt hele tiden, og det gør, at der måske er nogen, der får en regning i morgen. De har ikke drukket og spist nok. Det bliver en fed etape, for det er en rigtig, rigtig hård bjergetape, og der er nogen, der kan betale en stor regning.

Frygtelig og grusom etape i vente

I alt 47 kilometer foregår på kategori 1-stigningerne.

- Den bliver frygtelig og grusom. Det kan være, brodden er taget fuldstændig af dem, så de kører langsomt, men jeg nægter at tro det, siger ekspert Rolf Sørensen.

- Nogle har pludselig bedre ben end andre, som havde gode ben i går. Der er regninger, der skal betales tilbage. Der er tid, der skal betales tilbage.

Nairo Quintana blev den helt store vinder på 17. etape, da han kørte sig fra sjette- til andenpladsen i klassementet efter at være kommet i mål over fem minutter før de fem ryttere foran ham.

Han henviste sin holdkammerat Alejandro Valverde til tredjepladsen. De to ryttere er henholdsvis 2:24 og 2:48 efter Primoz Roglic på førstepladsen.

- Mange kommer til at lide efter onsdagens indsats, og det kan sagtens komme til at spille en rolle - specielt for dem, der trådte hårdt hele dagen. Det gjorde jeg ikke. Jeg sad på hjul hele dagen, siger Alejandro Valverde til Movistar-holdets hjemmeside.