Vuelta a España

Fuglsang fik fejlagtig tidsstraf: - De har set forkert

Den danske Vuelta-etapevinder nægter sig skyldig i ulovligt at have hjulpet Astana-kaptajn Miguel Ángel López med et slynggreb på 17. etape.

Det kan være svært at skelne cykelryttere fra hinanden, når de sidder på cyklerne med deres spejlreflekterende solbriller iført identiske trikoter og hjelme.

Men det gælder ikke kun os, der ser med på tv-skærmen, men også kommissærerne i Vuelta a España. De forvekslede i hvert fald Astanas Ion Izagirre med Jakob Fuglsang, da de uddelte tidsstraffe og bøder efter den dramatiske 17. etape.

I hvert fald, hvis man spørger danskeren, der blev tildelt en bøde 3400 kroner og en ti sekunders straf i klassementet.

- Det er kommissærerne, der har set forkert.

- Det var Ion (Izagirre red.). Han gav Lopez et slynggreb, dengang Movistar forsøgte at splitte det hele. Der var jeg allerede sat, så den fejl skulle gerne være blevet rettet, siger Fuglsang til TV 2 SPORT.

Indtil videre har Vuelta a España ikke rettet straffen på de ti sekunder i klassementet til Jakob Fuglsang, der aktuelt er nummer 13 samlet med 17 minutter og 48 sekunder op til førende Primoz Roglic.

Tidsstraffen er korrekt, men den rigtige skal have straffen

Den omtalte situation, der kan ses øverst i artiklen, levnede ikke tvivl hos TV 2 SPORTs kommentatorer, om at det ikke var Fuglsang, der var synderen.

Men sanktionen af den ulovlige "hjælpende hånd" var helt på sin plads.

- Det er helt korrekt at give en tidsstraf for det, for det må man virkelig ikke. Det er jo helt afgørende, at Lopez kan få lukket det hul. De skal selvfølgelig så bare give bøden til den rigtige. Men sanktionen er fuldstændigt på sin plads, siger cykelekspert Brian Nygaard, der godt forstår Astanas ageren:

- De ved jo godt, at de ikke må. Men de tager jo ubetinget gerne straffen, hvis alternativet havde været ikke at kunne lukke hullet og blive sat der. Der er 10 sekunder sådan set billigt sluppet.

Astanas holdkaptajn, Miguel Ángel López, blev også tildelt samme straf. Derfor var han inden den bjergrige 18. etape mere end fire minutter efter Roglic i klassementet.