Vuelta a España

- Fuglsang havde ikke håbet på sådan en dag, siger ekspert

Astana-holdet og Jakob Fuglsang tog ansvar for at køre udbruddet ind. Det kostede mange kræfter undervejs på løbets længste etape.

Sidevinden spillede en afgørende rolle på 17. etape af Vuelta a España, hvor Astana og ikke mindst Jakob Fuglsang kom på hårdt arbejde for at forsvare Miguel Ángel López' placering i toppen af klassementet.

En udbrydergruppe på knap 50 ryttere kørte væk fra etapens start, og blandt de forreste var prominente navne som blandt andre Nairo Quintana og Wilco Kelderman.

Vi gjorde vores bedste for at prøve at køre udbruddet ind, men det var ikke let

Alexandr Shefer, sportsdirektør for Astana

Derfor måtte Astana-holdet trække i arbejdstøjet for at mindske forspringet, og det var ikke noget, der var populært for den danske cykelstjerne.

- Jakob Fuglsang havde helt sikkert ikke håbet på sådan en dag, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard og uddyber:

- Det har ikke været efter hans hoved, men der var ikke noget at gøre. Du kan ikke altid selv bestemme, når man kører på et klassementshold, hvornår du skal bruge kræfter.

Quintana slap afsted

Alexandr Shefer, der er sportsdirektør for Astana, forklarede efter 17. etape til holdets hjemmeside, hvordan det kasakhiske team oplevede udviklingen.

- Vi fik ikke oplysninger om, at Nairo Quintana var med i gruppen, umiddelbart efter at udbruddet var kørt. Da vi blev klar over, at han var i udbrud, gav vi Primoz Roglic og Jumbo-Visma mulighed for at organisere jagten, da det var en ret farlig situation, siger Alexandr Shefer.

Da det hollandske hold ikke jagtede udbryderne helhjertet, valgte Astana selv at tage ansvar.

- Vi besluttede at gå i front for at beskytte vores interesser. Vi tror på vores kaptajn Miguel Ángel López og hans chancer for en podieplads, så vi gjorde vores bedste for at prøve at køre udbruddet ind, men det var ikke let. Gruppen foran var virkelig stor, og vinden var meget stærk, siger Alexandr Shefer.

Fuglsang skal beskytte López

Den kasakhiske sportsdirektør indrømmer samtidig i interviewet, at holdet måtte bruge "en del kræfter" på 17. etape, men tilføjer, at det også var tilfældet for en del andre hold.

Ifølge Brian Nygaard handler den resterende del af Vueltaen for Jakob Fuglsang om at beskytte Miguel Ángel López' placering i toppen af klassementet.

Her indtager colombianeren aktuelt femtepladsen - fire minutter og ni sekunder efter den førende rytter, slovenske Primoz Roglic.

Følg Fuglsang, López og resten af Vuelta-feltet på den bjergrige 18. etape fra klokken 12.15 på TV 2 PLAY.