20. etape - Arenas de San Pedro > Plataforma de Gredos | Vuelta a España 2019

20. etape af Vuelta a España er en 190,4 kilometer lang bjergetape. Der er start i Arenas de San Pedro og mål i Plataforma de Gredos.

Se Vuelta a España på TV 2 PLAY.

  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 190,4 km
  • Etapen køres lørdag 14. september

Tidsplan

  • Reel start kl. 12.11
  • Forventes i mål kl. 17.37

Afslutningen

Favoritter: Alejandro Valverde og Miguel Angel Lopez

Nu skal Vueltaen afgøres. Etapen byder på seks kategoriserede stigninger og slutter op ad den relativ lette Plataforma de Gredos. Derfor kræver det et stærkt hold for at lave en forskel på en etape som denne. Dagens hårdeste stigning, Puerto de Pena Negra, har top med små 35 kilometer til mål. Derfor kan førertrøjen nemmere neutralisere angreb, hvis ikke konkurrenterne har folk ude foran.

Drømmescenariet er, at førertrøjen bliver isoleret, og de nærmeste forfølgere har en enkelt mand ude foran, og at det hele eksploderer på Pena Negra. Herefter bliver det et hæsblæsende forfølgelsesløb hele vejen til stregen på Plataforma de Gredos. Man kunne også godt frygte, at det bliver lidt en fuser som sidste etape af Dauphiné i år, hvor den lette afslutning og et stærkt Astana-hold gjorde det umuligt at angribe.

Jeg kan meget godt lide eksperimentet med at lave en etape, hvor der skal tænkes lidt ud af boksen, og drejebogen ikke er givet på forhånd. Lad os håbe, det lykkes, og at en ’vild Vuelta’ bliver afsluttet så vildt, som man kan håbe. Etapen har i hvert fald ingredienserne til godt cykelløb. Der er masser af stigninger, snørklede veje og et felt, der efterhånden er godt brugt. Det kræver dog, at udfordrende har mere end bare mod og mandshjerte; de skal også have et hold, der kan følge det til dørs.