Vuelta a España

Talentfuld Vuelta-rytter skifter til Astana

Alex Aranburu blev nummer 2 på 12. etape af Vueltaen. Ander Gillenea / Ritzau Scanpix

Astana har været imponeret af præstationerne hos Aranburu under Vuelta a España.

Astana har sikret sig en underskrift fra et af Spaniens cykeltalenter.

23-årige Alex Aranburu har skrevet under på en toårig kontrakt med det kasakhstanske hold, som han skifter til ved årsskiftet.

- Jeg synes, at Astana har vist sig som et af de bedste hold i professionel cykling, og jeg er meget glad for at tilslutte mig dette fantastiske hold for de næste to sæsoner.

- Holdet har vist, at de kan udfordre og udvikle ryttere til at tage det næste skridt i deres karriere, så jeg er glad for, at jeg nu kan opleve dette, siger han i en pressemeddelelse.

Imponerer Astana-chef

Alex Aranburu har siden 2017 kørt for det spanske prokontinentalhold Caja Rural-Seguros RGA.

Specielt i denne sæson har han gjort sig bemærket i større løb med en etapesejr i Vuelta a Burgos, hvor han også vandt pointkonkurrencen. Han deltager i øjeblikket i årets sidste Grand Tour, Vuelta a España, hvor han har opnået to andenpladser på lettere kuperede etaper.

Præstationerne under den spanske Grand Tour er noget, der gør stort indtryk på Astana-chefen Alexander Vinokourov.

- Alex Aranburu er en spændende rytter, som kan præstere i stort set alt slags terræn. Han har en god spurt, og han er i stand til at præstere godt på bakke- og bjergetaper.

- Jeg tror, Aranburu vil styrke vores hold i etapeløb og Grand Tours. Han imponerer os under Vueltaen i år, så jeg forventer, vi vil se mere fra ham i de kommende sæsoner, siger Vinokourov.

Aranburu får to danske holdkammerater på Astana med Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard.