Vuelta a España

Astana-kaptajn siger undskyld efter kontroversielt interview

Miguel Angel Lopez var rasende på Movistar og beskyldte dem for at være respektløse efter 19. etape. Sent fredag aften undskyldte han.

Movistar har undskyldt, og det samme gør Astanas kaptajn, Miguel Angel Lopez, inden Vueltaen skal afgøres lørdag.

Den 25-årige colombianer er stadig sur over Movistars kørsel på Vueltaens 19. etape, men kort inden fredag blev til lørdag, sendte Astana-kaptajnen alligevel en undskyldning af sted mod det spanske hold og stjernen Alejandro Valverde for udtalelser umiddelbart efter 19. etape.

- Der er nok mange, der ikke forstod, hvad der skete i Vueltaen i dag (fredag, red.). Det var et ophedet øjeblik blandet med smerter fra mit styrt. Alle mine oprigtige undskyldninger til Alejandro Valverde og Movistar, skriver Astana-kaptajnen på Twitter.

Miguel Angel Lopez var rasende over, at Movistar med 65 kilometer før målstregen fredag satte et angreb ind, da han og mange andre styrtede. Han kaldte i den forbindelse det spanske mandskab for ”fjolser” og ”respektløse”.

Colombianeren havde især set sig sur Alejandro Valverde. Han var nemlig slet ikke fan af måden, den 39-årige verdensmester repræsenterede VM-trikoten på.

- Det er trist at se holdet med verdensmesteren (Alejandro Valverde, red.) køre sådan. Sikke en verdensmester, vi har, sagde han.

Movistar undskylder og forklarer

Også Movistar forsøgte efter etapen at slukke ildebranden og har været ude at sige undskyld, men samtidig forsvare sin kørsel.

- Movistar vil gerne undskylde for de hændelser, der skete i løbet af dagens Vuelta-etape. Vores fremgangsmåde fulgte fuldstændig den strategi, vi havde lagt før løbet og var på ingen måde for at drage fordel af vores rivalers styrt, skriver det spanske storhold på Twitter.

Det spanske hold havde ifølge dem selv planer om at angribe på et sidevindsstykke, der kom umiddelbart efter massestyrtet.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er det da også en svær sag.

- Det er lidt en gråzone: Skal man, eller skal man ikke vente? Jeg synes også, at det lige var at gå over stregen, at Movistar angreb, når der var så mange prominente navne, der væltede.

Miguel Angel Lopez og Movistar skal forsøge at kanalisere frustrationerne ud i benene, når Vueltaen skal afgøres i bjergene på 20. etape. Se hele etapen med optakt fra klokken 11.20 på TV 2 SPORT.