Førertrøjens vigtige hjælper ude af Vueltaen før afgørende etape

Fredagens 19. etape af Vuelta a España blev endnu en dramatisk dag, hvor et stort styrt sendte Tony Martin på hospitalet.

Vi advarer mod blodige billeder længere nede i artiklen.

Den tidligere firedobbelte verdensmester i enkeltstart Tony Martin har forladt Vueltaen og sin kaptajn Primoz Roglic på grund af et voldsom styrt i feltet.

Styrtet resulterede i en hovedskade og sendte tyskeren direkte på hospitalet.

- På grund af styrtet blev Tony Martin tvunget til at forlade løbet. På hospitalet fik han syet et sår i ansigtet. Den tyske landevejskaptajn for Jumbo-Visma ser ud til at tackle situationen rimelig godt, skriver holdet i en pressemeddelelse efter fredagens etape.

Et stort styrt i feltet sendte flere prominente klassementsryttere i asfalten med 65 kilometer tilbage.

Sammen med Tony Martin var holdkammerat og løbets førertrøje Primoz Roglic samt Jakob Fuglsangs kaptajn Miguel Angel Lopez også med nede.

Styrtet tog dog hårdest på Tony Martin og italienske Marco Marcato fra UAE-Team Emirates, der heller ikke stiller til start på 20. etape.

Den store uro startede Movistar-maskinen, der så sit snit og satte et angreb ind på førertrøjen i sidevinden, hvilket har skabt stor utilfredshed blandt feltets ryttere. Jumbo-Visma svarede dog igen, og der gik ikke lang tid, før den røde førertrøje var tilbage hos de andre klassementsfavoritter.

Jumbo-Visma har nu sagt farvel til to af holdets allerstørste stjerner. Tidligt i løbet sagde holdet nemlig farvel til Steven Kruijswijk, der blev nummer tre i sommerens Tour de France.

Herunder er det fulde overblik over de ryttere, der har forladt Vueltaen.

Disse ryttere er udgået af Vuelta a España

  1. Mickael Delage

   Mickael Delage var den første rytter, der forlod årets Vuelta. Franskmanden måtte opgive at stille til start på 3. etape, da han var blevet syg. Det var blandt høj feber, der var en hindring for ham.

  2. Steven Kruijswijk

   Jumbo-Visma kom til Vuelta a España med drømme om at vinde løbet, men de led et gevaldigt knæk, da profilen Steven Kruijswijk forlod løbet på 4. etape.

    

   Hollænderen måtte udgå med knæproblemer efter et styrt på 1. etape. Det var en holdtidskørsel, hvor fire Jumbo-Visma-ryttere røg i asfalten på grund af noget vand på vejen. 

    

   Steven Kruijswijk var en af dem og tre etaper senere måtte han altså opgive drømmen om at vinde Vueltaen i 2019.

  3. Gregor Mühlberger

   På 5. etape steg østrigske Gregor Mühlberger af cyklen og forlod løbet. Efterfølgende har han på Twitter forklaret, at hans krop ikke kunne følge med.

    

   Derfor så han ingen anden udvej end at sige farvel til årets Vuelta, så han kunne tage hjem for at give kroppen ro og genoptræne.

  4. Víctor De La Parte

   Víctor De La Parte var involveret i massestyrtet på 6. etape, som gjorde, at han ikke kunne fortsætte i løbet. 

    

   Undersøgelser har siden vist, at den 33-årige rytter har brækket et ribben samt sit ene skulderblad, og det betyder, at han ikke kommer i aktion mere i denne sæson.

  5. Nicholas Roche

   Team Sunweb-rytteren Nicholas Roche var en af de mange ryttere, der var involveret i massestyrtet på 6. etape. Ireren, der undervejs i løbet havde førertrøjen, kunne ikke køre videre og blev fragtet til hospitalet.

    

   Her viste det sig, at ireren slipper uden brud - men han var alligevel dybt skuffet over sit exit i den spanske Grand Tour:

    

   - Der er ikke så meget at sige. Jeg tror, det er en af de største skuffelser i min karriere. Jeg har arbejdet så hårdt for at komme tilbage på det her niveau, og det var en ny mulighed for at vise, at jeg var tilbage på det her niveau, lyder det fra Nicholas Roche på holdets hjemmeside.

  6. Hugh Carthy

   6. etape var et sandt mareridt for EF Education First, da fem ud af otte ryttere var i asfalten, herunder Tejay van Garderen, Rigoberto Urán og Hugh Carthy.

   Hugh Carthy var ikke i stand til at cykle videre, da han havde brækket sit venstre kraveben.

  7. Rigoberto Uran

   EF Education First-rytteren Rigoberto Uran var nummer seks i klassementet, inden han på 6. etape måtte vinke farvel til Vueltaen og klassementsdrømmene.

    

   I et massestyrt, hvor hele fem EF Education First-ryttere var i asfalten, pådrog colombianeren sig et brud i venstre kraveben, som han har haft problemer med i løbet af sæsonen. 

    

    

  8. Davide Formolo

   Davide Formolo var ligeledes involveret i massestyrtet på 6. etape, men han formåede alligevel at gennemføre etapen.

    

   Han stillede dog ikke til start ved 7. etape, da han havde for store smerter i højre side af sit bækken til at fortsætte.

  9. Tejay Van Garderen

   Tejay van Garderen var endnu en af de ryttere, der var i asfalten på 6. etape. Amerikaneren styrtede på en nedkørsel kort før mål, men fuldførte etapen og kørte over målstregen som sidste mand.

    

   Styrtet kostede dog Tejay van Garderen en brækket finger, og det fik ham på 7. etape til at stige af cyklen og forlade Vuelta a España.

  10. Phil Bauhaus

   Den tyske sprinter udgik på 9. etape.

  11. Benjamin Thomas

   Den franske enkeltstartsmester, Benjamin Thomas, måtte droppe at stille til start på 12. etape på grund af sygdom.

  12. Fabio Aru

   Den tidligere vinder af løbet Fabio Aru stillede ikke til at start på 13. etape. Det bekræftede løbet kort inden etapestart.

  13. Domingos Goncalves

   På grund af maveproblemer stillede portugiseren fra Caja Rural ikke til start.

  14. Luka Mezgec

   Massestyrtet med en kilometer til mål til umiddelbart hårdest ud over sloveneren. Han kunne ikke gennemføre etapen og blev kørt væk i ambulance, og her blev det konstateret, at han har brækket hoften.

  15. Patrick Bevin

   CCC Teams Patrick Bevin har trukket sig fra Vueltaen, men det er hverken på grund af sygdom eller skade. Bevin ønsker at få den bedst mulige forberedelse til VM i landevejscykling i Yorkshire senere i september. 

  16. Jesper Hansen

   Den 28-årige dansker Jesper Hansen måtte stå af cyklen under 15. etape på grund af sygdom. Ondt i halsen og træthed stoppede Cofidis-rytteren. Du kan læse mere om det her.

  17. Brian van Goethem

   Hollandske Brian van Goethem måtte også forlade den spanske cykelløb på grund af sygdom. Lotto-Soudal-rytteren forklarede i et tweet, at han ikke havde kræfter i benene.

  18. Jesus Herrada

   Spanske Jesús Herrada fik ellers en fornem start på Vuelta a España, da han vandt 6. etape foran Dylan Teuns. Men Cofidis-rytteren blev syg og valgte derfor at udgå forud for 17. etape.

  19. Amanuel Ghebreigzabhier

   Team Dimension Datas eritreiske Amanuel Ghebreigzabhier måtte udgå under Vueltaens 18. etape. Ghebreigzabhier styrtede under et udbrud og blev kørt til hospitalet, men har ifølge holdet ikke pådraget sig nogen alvorlige skader.

  20. Vasil Kiryienka

   Det er stadig uklart, hvorfor den hviderussiske Vasil Kiryienka udgik under dagens etape. Team INEOS har lovet at komme med en forklaring. 

  21. Tony Martin

   Den tyske tempospecialist Tony Martin udgik efter et stort styrt i den forreste del af feltet på 19. etape. Martin blev kørt direkte på hospitalet, men Jumbo-Visma skriver, at han har det godt efter omstændighederne. 

  22. Marco Marcato

   Marco Marcato udgik ligesom Tony Martin efter det stor styrt på 19. etape. UAE-Team Emirates har endnu ikke offentliggjort omfanget af Marcatos styrt. 

Du kan se 20. etape af Vuelta a España på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra lørdag klokken 11.50.