Cykling

Fuglsang angreb forgæves: - Mine kompagnoner kom ikke med på dæk

Jakob Fuglsang forsøgte sig med flere angreb i finalen på den sidste bjergetape af Vuelta a España, men danskeren fik ikke held til at slippe væk.

Det lykkedes ikke for Jakob Fuglsang og Astana at få kaptajnen Miguel Ángel López på podiet på tyvende og næstsidste etape af det spanske etapeløb Vuelta a España.

Den danske Astana-rytter forsøgte ellers at lægge pres på Movistars Nairo Quintana, der før etapen lå nummer tre. Men trods flere angreb i afslutningen lykkedes det ikke at komme væk.

- Mine kompagnoner kom ikke med på dæk, da jeg forsøgte. Det var et forsøg på at få Quintana op og føre, men jeg tror ikke, vi havde fået ham til at føre uanset hvad, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Hvis Lopez kunne komme af med Quintana, så var podiet måske hjemme. Men det lykkedes ikke, og det var også derfor, vi ikke satte os op for at føre. En fjerdeplads eller femteplads kan næsten være det samme.

Med en 11. plads på dagens etape ender Miguel Ángel López formentlig Vuelta a España på femtepladsen samlet. I stedet for Quintana og Lopez blev det altså den 20-årige slovener Tadej Pogacar, der med et soloangreb sikrede sig den sidste podieplads samt etapesejren.

- Selvfølgelig havde det været perfekt, hvis Lopez havde været vågen og var kommet med Pogacar. Det var ikke ham, vi koncentrerede os om, og det var måske forkert, lyder det fra danskeren.

Søndag venter sidste etape af den spanske Grand Tour, og her er det, ligesom i Tour de France, kutyme ikke at køre om placeringerne i klassementet.

Rolige dage venter før VM

Næste mål for Jakob Fuglsang er VM i Yorkshire om to uger. Selvom om det danske hold til løbet ikke er udtaget endnu, så er det forventet, at Astana-rytteren bliver en del af den danske trup.

Men inden VM løber af stablen, skal den 34-årige dansker slappe af for at være frisk til at køre om de eftertragtede regnbuestriber.

- Selvom jeg følte jeg havde smadret mig selv den første halvanden time, havde jeg stadig noget at køre med til sidst. Jeg tror, jeg er sluppet fra at slå mig selv ihjel, så jeg vil tage et par ekstra rolige dage for at være sikker på, at jeg kommer mig inden VM, siger Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang vandt 16. etape af årets Vuelta a España. I den samlede stilling indtager han 13. pladsen før søndagens sidste etape til Madrid.